Uma Thurman medvirker i Lars von Triers THE HOUSE THAT JACK BUILT

Film i Väst og Zentropa kan i dag offentliggøre flere medvirkende i Lars von Triers THE HOUSE THAT JACK BUILT. Uma Thurman og Siobhan Fallon Hogan slutter sig til Riley Keough og Sofie Gråbøl i rækken af uheldige kvinder, der møder seriemorderen Jack, som bliver spillet af Matt Dillon. Bruno Ganz medvirker også i filmen i rollen som Verge.

THE HOUSE THAT JACK BUILT følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Både Uma Thurman og Siobhan Fallon Hogan har tidligere arbejdet med Lars von Trier – Thurman som den markante Mrs. H i NYMPHOMANIAC (2013), mens Siobhan Fallon Hogan medvirkede i Triers anmelderroste og prisvindende DANCER IN THE DARK (2000) og DOGVILLE (2003).

Zentropa producer Louise Vesth siger: ”Med disse to fantastiske skuespillerinder er hovedcastet nu på plads, og vi er klar til at begynde at indspille – og dræbe…
Uma og Lars arbejdede første gang sammen på NYMPHOMANIAC, hvor de komplementerede hinanden på enestående vis. Jeg glæder mig til at se, hvilken karakter de sammen kan skabe denne gang. Lars har haft Siobhan i tankerne til en af de kvindelige roller fra et meget tidligt tidspunkt, og det er en ære for os at byde hende velkommen tilbage for første gang siden hendes optrædener i DOGVILLE og DANCER IN THE DARK.

Under Berlin International Film Festival i februar offentliggjorde von Trier et billede af sig selv med en filmisk reference og fulgte det op med en drillende bemærkning i avisen The Guardian: ”The House That Jack Built hylder tanken om, at livet er ondt og åndsforladt, hvilket desværre bekræftes af den nylige fremkomst af Homo trumpus – rottekongen.”

Indspiller i Sverige
Zentropa indleder indspilningerne i Trollhättan, Sverige i marts, inden de tager videre til København til maj. Indspilningerne i Trollhättan er delvist gjort mulige med støtte fra Triers faste finansieringskilde, den regionale fond Film i Väst, der støtter produktionen af THE HOUSE THAT JACK BUILT med €1,78 millioner.

”Vi er glade og begejstrede for, at vi for sjette gang kan byde Zentropa og Lars von Trier sammen med hans hold og cast velkommen i Trollhättan efter NYMPHOMANIAC, MELANCHOLIA, ANTICHRIST, DOGVILLE og DANCER IN THE DARK. Det har været helt fantastisk at følge og støtte Lars von Triers fremragende filmkunst fra årtusindskiftet til i dag. Nu ser vi frem til at blive draget ind i hans unikke filmiske historiefortælling endnu engang,” siger Tomas Eskilsson, grundlægger og kunstnerisk leder af Film i Väst.

Uma Thurman
Den prisvindende skuespillerinde Uma Thurman har bevist, at hun er en af filmbranchens mest alsidige kunstnere ved at udlåne sit talent til en bred vifte af anerkendte film og tv-serier. Thumans rolle i THE HOUSE THAT JACK BUILT er hendes anden rolle i en Lars von Trier-film. Hun optrådte for første gang som Mrs. H i NYMPHOMANIAC (2013).

Uma Thurman blev verdenskendt efter sin rolle som Mia Wallace, den sexede gangsterfrue i Quentin Tarantinos PULP FICTION (1994). Den rolle gav Thurman en Oscar-nominering, og i 2003 teamede hun igen op med Tarantino i den internationale filmserie KILL BILL VOL. 1 (2003) og KILL BILL VOL. 2 (2004).

Thurmans medvirken i mainstream film begyndte med rollen som gudinden Venus i Terry Gilliams THE ADVENTURES OF BARON MUNCHAUSEN (1988). Hun modtog yderligere anerkendelse for sin skildring af den jomfruelig “Cecile de Volanges” i Stephen Frears FARLIGE FORBINDELSER (1988) med John Malkovich. Det følgende år spillede hun overfor Fred Ward og Maria de Medeiros i Philip Kaufmans HENRY & JUNE (1990). Yderligere filmroller tæller bl.a. BEAUTIFUL GIRLS (1996), BATMAN & ROBIN (1997), LES MISÉRABLES (1998), SWEET AND LOWDOWN (1999), TAPE (2001), HYSTERICAL BLINDNESS (2002) for hvilken hun modtog en Golden Globe®, BE COOL (2005) og THE PRODUCERS (2005). I 2012 blev Thurman for første gang nomineret til en Emmy for hendes præstation i NBCs succes-serie SMASH.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden