Traileren til Thomas Daneskovs nye komedie VILDMÆND er ude nu!

I VILDMÆND er Martin skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Stærkt cast

Nordisk Film Spring har med Rasmus Bjerg og Zaki Youssef sikret sig det mest umage par i dansk film i årevis. Rasmus Bjerg spiller den moderne mand Martin, der forsøger at afkoble sig fra civilisationen og finde sig selv i de norske fjelde. Blandt Rasmus Bjergs seneste præstationer skal bl.a. fremhæves hans kritikerroste og prisbelønnede præstation som John Mogensen i Ole Bornedals Så længe jeg lever. Musa bliver portrætteret af Zaki Youssef, der fik sin hovedrolledebut i Ulaa Salims omdiskuterede politiske thriller Danmarks Sønner og som også kan opleves i rollen som Assad i den femte Afdeling Q-film Marco effekten.

Rundt om det umage makkerpar ses også Sofie Gråbøl som Martins bekymrede hustru Anne samt Marco Ilsø og det komiske talent Jonas Bergen Rahmanzadeh som Musas to rivaler fra Danmark. Endelig får filmen et skud norsk kolorit af Bjørn Sundquist som den erfarne politibetjent Øyvind.

Unge prisvindere bag kameraet

VILDMÆND er instrueret af Thomas Daneskov, som ryddede bordet ved Ekko Shortlist Awards i 2014 med kortfilmen Ud, spring over, ind og modtog New Talent Grand Prix for spillefilmen Eliten ved CPH PIX i 2015. Siden har han lavet mockumentaryserien Joe Tech, og nu kaster han sig ud i sin største film til dato.

Thomas Daneskov har skrevet filmen sammen med Morten Pape, der har fået ubetinget ros for sine Amager-fortællinger – den selvbiografiske ’Planen’ og ’Guds bedste børn’, som modtog hhv. Bogforums debutantpris og DR Romanprisen. Pape er udover prisvindende romanforfatter uddannet fra den alternative filmskole ’Super16’. VILDMÆND markerer hans spillefilmsdebut.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden