The Sausage Party

Hvad sker der når man bliver voksen, men aldrig mister sin barnlige hjernehalvdel? En trubadur af amerikanske komedie-mænd bevarer sin infantile orientering mens skægstubbene gror og stemmebåndet brøler med en uendelig selverklæret ret til at være fjollede hele livet. Manuskriptforfatter Kyle Hunter og komiker Seth Rogen er makkerparrets arketype af barnlige mænd – et testeron-betinget instinkt som ligger bag deres The Sausage Party. Og selvom filmen i Danmark er tilladt for elleveårige, så vil akademiske forældre sikkert få mynte-téen galt i røret over den seksuelt excessive komik. Slut med at besøge pølsevognen, børn..!

Der bliver skævet grundigt til ToyStory og børnefilmenes skabelon, når supermarkedets indkøbsvarer bliver Disneyficeret med mund og øjne. Hvad nu hvis alle madvarer er levende, hvem er kunderne så, og hvad sker der på den anden side af de automatiserede skydedøre? Set i pølsehøjde, er kunderne store guder som udvælger heldige varer og bringer dem til det store ukendte, ubevidste om at de blive hakket, kogt og fortæret. Imens på hylderne bliver der flirtet lystigt mellem fallos-formede pølsemænd og vaginale pølsebrød, indtil en honningsennep returneres pga fejlkøb og spreder dommedagsprofetier om verden derude. Noget er riv ravende galt med deres religion, og mystiske madvarer holder sandheden tilbage.

Med et imponerende line-up af skuespillere til at lægge stemmer til mad-produkterne, er The Sausage Party mest en pubertær legestue for syrede idéer og påfund af en høj promille. Ubestrideligt fjollet, fræk som en pornobiks og med solstrejf af uforpligtende opfindsomhed og grænseløs morale. Det kan smitte positivt og trække på smilebåndet, men pølselængden savner nogle fibrer, nu hvor tilskueren alligevel er i øvre aldersklasse. Der savnes den tematiske værdi eller en pointe med udskejelserne. Noget der kvalificerer The Sausage Party som andet end et kreativt drukgilde med pubertære drifter. Vi mangler simpelthen (undskyld) rosinen i pølseenden.

Ekstramateriale:

Blu-ray udgivelsen er forsynet med lidt standard ekstramateriale, så som gag reel (fra lydoptagelserne), trailer, previews og forskellige making-of perspektiver. Det vidner et legende backstage-miljø som har moret sig uendeligt meget under produktionen af The Sausage Party, og det smitter af på seer-oplevelsen. Muligvis godt at se ekstramaterialet inden filmen.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden