The Revenant – BluRay

Hip hurra! Så vandt Leonardo DiCaprio omsider en Oscar! Fortjent? I den grad. I en karriere bestående af tonsvis af fremragende præstatioer, er det svært at konkludere, at hans præstation i ”The Revenant” skulle være den absolut bedste. Men fremragende er den i hvert fald. Og ifølge ham selv er det også den mest krævende skuespillerpræstation han nogensinde har præsteret. Se ”The Revenant” og jeg garanterer for, at det både kan ses, høres og føles.

Pelsjægeren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) drager i 1820’erne ud på en ekspedition for at guide en gruppe pelsjægere igennem det barske landskab. Med sig har han sin søn, Hawk (Forrest Goodluck), der er halvt indfødt. Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn og voldsomt såret. Mændene går efter hjælp og efterlader den sårede mand med pelsjægeren Fitzgerald (Tom Hardy). Det ender katastrofalt, da Fitzgerald dræber sønnen og begraver den døende Glass levende. Da Glass vågner, er der 300 kilometer mellem ham og hævnen.

The Revenant3

Mange troede at ”The Revenant” ville løbe med prisen for bedste film under dette års Oscar-uddeling. Til manges store overraskelse gik den statuette til ”Spotlight”. Instruktøren af filmen, Alejandro G. Iñárritu, har dog ingen grund til at være ked af det. Han fik nemlig prisen for bedste instruktør, ligesom han gjorde sidste år med Oscar-vinderen ”Birdman”. Nogen kan. Personligt nød jeg ”The Revenant” langt mere end ”Spotlight”, men det er såmænd helt fair, at filmen ikke vandt hovedprisen. ”The Revenant” er en vild, overdådig, urovækkende og ja, fantastisk film, men historiemæssigt har den ikke vanvittigt meget at byde på. I sidste ende er det blot en fortælling om hævn. Effektivt? Ja! Set før? Ja!

Visuelt er ”The Revenant” en sensation. Man kan nærmest stoppe filmen når som helst, smide billedet i en ramme og hænge det op på væggen. Filmen er simpelthen gudesmuk at se på. Alt spiller – scenografien, skuespillet, lyden og musikken sidder lige i skabet. Scenen med bjørnen skal naturligvis også nævnes… Hold da fest! Min krop rystede af skræk og mine håndflader var våde af sved langt tid efter scenen var slut. ”The Revenant” er en lang film og den byder ikke på meget dialog, hvilket måske vil få nogen til at hive telefonen op af lommen undervejs. Til gengæld er der en helvedes masse Leonardo DiCaprio som kæmper mod bjørne, indianere, sulten og kulden, og lyder det måske ikke som opskriften på 156 minutters solid underholdning? Der er mange gode grunde til at se ”The Revenant”. Jeg har sjældent set noget så vildt, voldsomt og episk som DiCaprios overlevelsestur i den yderste, klippekolde western-frontier. Hatten af til alle der var involveret i skabelsen af denne film.

THE REVENANT Copyright © 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. THE REVENANT Motion Picture Copyright © 2016 Regency Entertainment (USA), Inc. and Monarchy Enterprises S.a.r.l. All rights reserved.Not for sale or duplication.

Billede og lyd
Billedformat: 2.40:1. ”The Revenant” ser fuldstændig fantastisk ud i HD. Det er meget muligt den smukkeste billedside, jeg nogensinde har overværet. Farverne er ufatteligt klare, og hverken edge-enhancement eller utilsigtet støj forekommer. Billedet er knivskarpt fra start til slut, og detaljerigdommen er intet mindre end forbløffende.

Lydformat 7.1 DTS-HD-MA. Lydsporet er ligeså fænomenalt. Det er en fornøjelse at overvære filmens actionsekvenser, skrue en tand op for volumen, læne sig tilbage i sofaen og mærke gulvet buldre under én. Panoreringerne er glimrende, musikken folder sig fornemt ud i alle højtalerne og samtlige replikker og de subtile lydeffekter kommer klokkeklart igennem.

Ekstramateriale
BD-udgivelsen af ”The Revenant” indeholder dokumentaren ”A World Unseen”, som varer hele 45 minutter. Den er ganske velproduceret og giver et fint indblik i skabelsen af filmen.

The Revenant4

Konklusion
Har du endnu ikke set ”The Revenant”, så kan du roligt komme i gang. Dette er en film som i den grad hører til på det store lærred, men man har gjort et fornemt stykke arbejde, for at få hele herligheden til at se godt ud i hjemmebiografen. Filmen ser perfekt ud i HD og lyder mindst lige så godt. Dette er altså en fremragende udgivelse af en glimrende film.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden