The Princess Of Montpensier

Den franske ”The Princess Of Montpensier” udspiller sig i midten af 1500-tallet, hvor striden mellem katolikker og huguenotter rasede. Handlingen er ganske traditionel, og følger den unge pige Marie (Mélanie Thierry), der forelsker sig i den charmerende ’bad boy’ Duc d’Anjou (Raphaël Personnaz). Hendes far vil det imidlertid anderledes, og gifter hende bort til hendes fætter, prinsen af Montpensier.

Det kunne lyde som optakten til et trekantsdrama, men for at gøre tingene mere uoverskuelige, så forelsker kong Henri de Guise (Gaspard Ulliel) og Greven af Chabannes (altid fornøjelige Lambert Wilson) sig også i den smukke Marie. De sociale normer, som de skildres i filmen, er i sig selv ganske fascinerende, og Mélanie Thierry er en glimrende i hovedrollen som den efterstræbte Marie. Særligt skildringen af det komplekse forhold mellem Marie og Greven af Chabannes er vellykket og løfter den ellers ret forudsigelige handling.

Til gengæld så virker filmen teknisk knap så overbevisende, og bl.a. kampscener er rodede, og minder mest af alt om noget, som Lasse Spang Olsen kunne have flækket sammen. Kostumer, bygninger o.s.v. fremstår også lidt for blanke og polerede til, at man tror, det skulle ligne et realistisk bud på fransk middelalder, og efterlader et samlet indtryk af en interessant, men langt fra entydigt vellykket film.

Film: 3/6

Lyd & Billede
Der er lidt støj i flere af de mørke scener, men ellers er der tale om et solidt billedtransfer. Det er langt mere generende, at de danske undertekster er præget af manglende ord og stavefejl, hvilket simpelthen er noget sjusk.
Lydformat: DTS 5.1: Fransk
Billedformat: 2.35:1 Anamorphic Widescreen

Ekstramateriale
Der er intet ekstramateriale til filmen.

Konklusion
Er man til klassiske historiske dramaer, så finder man næppe en mere genre-tro film end ”The Princess Of Montpensier”, men man må klare sig uden ekstramateriale og gennemarbejdede undertekster.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden