The New Adventures of Aladdin

Der er en eller anden særlig “je ne se qui” ved fransk producerede mainstream komedier. Fra Taxi franchisen til de efterhånden talrige Asterix film, præges filmene af en manisk, uhøjtidelig farce og energiske fjollerier eksekveret med teatralske overdrivelser. Det er lidt som dengang man slubrede Politiskolen og Bud Spencer film i sig på den summende VHS maskine, og derfor fortjener filmtypen egentlig også en berettigelse – selvom vi godt ved det er plat. Den nye, fransk producerede The New Adventures of Aladdin (forsynet med dårlig, engelsk lipsync) følger samme formel. Uhøjtidelig, energisk, platfodet og absolut ikke fløjet hertil for at høste gode anmeldelser. Blot sælge varen for passive sofaplanter.

Det er Aladdin spoof fortalt som en meta-historie fra to udklædte julemænd i et stormagasin. En situation som kræver at Aladdins velkendte historie tager dynamiske drejning og må justeres spontant efter børnenes humør. Klassiske fabler remixes med nutidens tegn, som når et flyvende tæppe stjæles ved at koble trådene samme. Historiens kerne er ellers som vi kender det. Aladdin er en fusker men a diamond in the rough. Sultanen forsøger at gifte Jasmin væk, den lidt for uopdragne datter. Og alt imens går sultanens nære rådgiver, Vizir, og planlægger sin vej til tronens magt.

Man kan ikke klandre det for at være kedeligt, for tempoet er konstant højt. Og under tiden formår The New Adventure of Aladdin at rodbehandle en klassisk film-kliche, for eksempel når Vizir lægger sine planer ved at tale til sig selv – indtil en vagt står bag ham og spørger hvem han taler med. For helt ærligt; hvem taler højt med sig selv – medmindre man er med i film? Små, kække kommentarer til filmens egen form klæder den franske historie.

Middelmådig i bedste fald. Ikke tåkrummende usmagelig, som de nutidige, amerikanske spoof-film har ry for, men heller ikke rigtig morsom. Undertiden ret skarpladt, men ikke tilstrækkeligt til at løfte helheden. Ikke B-film, heller ikke A-film. En typisk film som ville få halvdelen af stjernerne i enhver blindtest, og måske er det godt nok.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden