The Longest Ride Blu-Ray

I denne filmatisering af Nicholas Sparks roman af samme navn følger man to historier. Den ene er i nutiden hvor Sophia Danko (Britt Robertson) møder rodeorytteren Luke Collins (Scott Eastwood-ja det er Clint Eastwoods søn) og ved første blik er der en tiltrækning mellem de to. Det fører til en date og på vej hjem fra denne i et kraftfuldt regnvejr ser de en bil der er kørt af vejen. De får reddet den ældre herre Ira Levinson (Alan Alda spiller den gamle Ira og Jack Huston spiller den unge Ira) og kører ham på hospitalet sammen med en kasse som han insisterer på skal med ham. Kassen er fuld af kærlighedsbreve til hans kone Ruth Levinson (Oona Chaplin spiller den unge Ruth og ja hun er barnebarn af Charlie Chaplin), men han er desværre blevet så gammel at han ikke selv kan læse brevene længere. Sophia tilbyder straks at komme og læse brevene for ham og dermed starter den anden historie hvor man ser Ira og Ruths første møde, og hvordan deres liv udvikler sig sammen før, under og efter 2. Verdenskrig.
Sophia og Luke kommer fra forskellige verdener, Luke er fra North Carolina og har været på en farm hele sit liv og vokset op med rodeo – bull riding. Sophia er kunstelsker en passion hun deler med Ruth, hendes ønske er at flytte til New York og arbejde på et galleri. De kender deres forskellige fremtidsplaner fra start af, men kan alligevel ikke holde sig fra hinanden.

THE LONGEST RIDE

Jeg havde store forventninger til denne film da jeg har set flere film der er bygget på Nicholas Sparks romaner og de plejer ikke at skuffe når man er en sucker for kærlighedsfilm. Kærlighedshistorien lever da også op til forventningerne, men mit dyrehjerte er simpelthen nødt til at stå af når helten i filmen er rodeorytter. Det er meget svært at finde noget sympati for Luke når han udøver denne form for dyreplageri. Sympatien har man heller ikke for Sophia, som gerne vil have Luke stopper med at udøve rodeo – bull riding, ikke for dyrenes skyld, men udelukkende på grund af hans helbred som ikke har godt af han dyrker denne sport. Underholdning for mennesker på bekostning af dyrs ve og vel er ikke i orden – heller ikke på film. Der stod heller ikke, som der plejer i film med dyr, en tekst om at dyrene i filmen ikke har lidt nogen skade under optagelserne af filmen, det plejer der ellers at komme op før eller efter filmen hvis der har været voldsomme scener med dyrene. Rodeo – Bull riding er ikke andet end voldsomt – tyrene får strammet en lyskerem hårdt omkring den tynde følsomme hud nederst på maven dette påfører dyrene en smerte som de vil gøre alt for at komme af med. Derfor laver de disse bukkespring som ser vildt og voldsomt ud og rytteren ser så meget modig ud når han skal blive på tyren.
Hvis man skal se ud over dette så er den anden kærlighedshistorie i filmen virkelig god. De forhindringer den unge Ira og Ruth møder i deres liv sammen, kan man leve sig fuldstændig ind i og de to skuespillere gør det rigtig godt. Det eneste man ikke helt får svar på og som er lidt underligt er hvorfor Ira har skrevet brevene til Ruth som han jo lever sammen med og ser hver dag. Det virker sådan lidt dagbogsagtigt da brevene er skrevet samme dag tingene er sket, men det hvorfor sende sådan et brev til ens kone?
En advarsel til mændene hvis kæresten/konen vil lokke jer til at se den, så kan I se frem til lidt over 2 timers sødsuppe romance.

the longest ride 2

Billede & Lyd:
Format: 16:9/2.40:1
Lyd: Engelsk Dts-HD 7.1 Master audio, fransk Dts 5.1, spansk Dts 5.1, tysk Dts 5.1, italiensk Dts 5.1, lyd kommentarspor med George Tilllman Jr and Oona Chaplin, m.m.
Undertekster: Engelsk, fransk, spansk, dansk, hollandsk, finsk, tysk, italiensk, norsk, svensk, fransk kommentarspor, spansk kommentarspor, dansk kommentarspor, hollandsk kommentarspor, finsk kommentarspor, tysk kommentarspor, italiensk kommentarspor, norsk kommentar spor og svensk kommentarspor.

Extras (Ekstramateriale):
Deleted and extended scenes
A writer’s journey: A day in the life of Nicholas Sparks (en useriøs guide fra forfatteren til at blive en successrig forfatter).
Beyond the ride (forfatter, skuespillere, instruktør fortæller om filmens betydning).
Bringing it to life (Meget iscenesat samtale mellem Nicholas Sparks og Alan Alda om bogen, rollerne, North Carolina og historien).
Meet the real bull riders (bag om bull ride scenerne).
Luke’s bull riding school (de professionelle rodeoryttere og Scott Eastwood fortæller om Scotts bull ride træning)
Audio commentary by George Tillman Jr. and Oona Chaplin. (kommentarspor med instruktøren og skuespillerinden).
Gallery
Theatrical trailer (biograftraileren til filmen).

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden