”The Hateful Eight”

”The Hateful Eight” er meget passende Quentin Tarantinos ottende film. Ifølge ham selv har han kun tænkt sig at lave to spillefilm mere, hvilket virkelig er en skam. Den konklusion kom jeg egentlig ikke frem til efter at have overværet ”The Hateful Eight”, som kunstnerisk ikke indeholder meget, som vi ikke har set fra intruktøren før. Filmen indeholder nemlig et væld af tricks og virkemidler som instruktøren, men som en klog mand engang sagde: ”If it ain’t broke, don’t fix it.” Tarantino har nemlig altid været hamrende dygtig og denne film er det ottende bevis på, at han er en af de bedste nulevende filminstruktører.

hateful_eight_twc_2.0

”The Hateful Eight” foregår i Wyoming i årene efter Den Amerikanske Borgerkrig, hvor en diligence søger ly fra en truende snestorm i en afsidesliggende hytte. I vognen befinder der sig fire personer, der er på vej til byen Red Rock af forskellige årsager. Borgerkrigsveteranen Major Warren (Samuel L. Jackson) er blevet dusørjæger og slæber tre lig med sig for at indsamle pengene, og kollegaen John Ruth (Kurt Russell) har forbryderen Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) lænket til sin hånd for at sikre sig, at hun bliver afleveret til ordensmagten i live. I diligencen er også Red Rocks nye sherif, Chris Mannix (Walton Goggins), der skal modtage sin stjerne, når han kommer frem til byen. Ingen af passagererne er forberedte på, at de nu må tilbringe natten i hytten, og at de i øvrigt mødes af fire mænd, der muligvis ikke er til at stole på.

Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Bruce Dern, Channing Tatum, Tim Roth, Michael Madsen osv… Sikke et cast! Og selv om samtlige skuespillere leverer varen, så er det ingen hemmelighed, at den egentlige hovedrolle i denne kaotiske fortælling, er Tarantino. Historien er god. Historien er ikke fantastisk. Historien er sjov og simpel og minder meget om noget man kunne se på teateret, da langt det meste af filmen foregår i en hytte. Det er ikke omgivelserne der er i fokus, men derimod interaktionen mellem de pudsige karakterer. Som altid står Tarantino bag manuskriptet samt de vidunderlige dialoger, som gør at tre timers hytte-snak på ingen måde føles kedeligt. Jeg har set tonsvis af rendyrkede actionfilm på halvanden time som har føltes langt længere. ”The Hateful Eight” er underholdende som bare pokker og de tre timer flyver af sted!

720x405-th8-ac-00027_lg

Der er ikke meget negativt at sige om denne film. Alligevel er den langt fra Tarantinos mesterværk, hvilket naturligvis siger mere om kvalitetens af hans film end noget andet. ”The Hateful Eight” befinder sig et sted i midten – i min optik blot overgået af ”Pulp Fiction”, ”Reservoir Dogs” og ”Kill Bill”-filmene. Man kan argumentere for at filmens tredje akt er for blodigt og voldsomt – og ja, det er ret ekstremt – men jeg nød hvert sekund. Og det er tydeligt at Tarantino også nød at kreere det. Det er også værd at nævne filmens glimrende soundtrack som er komponeret af Ennio Morricone. Hans faretruende toner er nærmest en karakter i sig selv, og Morricone vandt da også en velfortjent Oscar for sit arbejde på filmen. Filmen fik ikke en lige så god modtagelse som mange af Tarantinos tidligere film, så jeg var egentlig lidt skeptisk da jeg i januar måned satte mig i biografsædet. Jeg elskede filmen ved første syn, og endnu mere ved andet syn. Der er ingen vej udenom. ”The Hateful Eight” bør ses af alle som sætter bare lidt pris på filmkunst.

Hateful-Eight-Trailer-110515

Billede og lyd

Billedformat: 2.76:1 Anamorphic. Filmen er spækket til med smukke digitale optagelser og selv de mindste detaljer kommer med.

Lydformat: Dolby Digital 5.1: Det er tydeligt at der er gjort et stort stykke arbejde med lyden. Samtalerne, dialogen og filmens fremragende soundtrack fremstår alt sammen klart og tydeligt.

Ekstramateriale

Fordi filmen er så lang som den er, så er der en separat dvd til al ekstramaterialet, som består af to features og en bunke trailers. ”Beyond the Eight: A Behind the Scenes Look” giver et kort indblik i skabelsen af filmen og i ”Sam Jackson’s Guide to Glorious 70mm” får vi en forklaring på hvad 70mm egentlig går ud på. Sidst, men ikke mindst, indeholder disken trailers til ”The Secret in Their Eyes”, ”Where to Invade Next”, ”Eye in the Sky”, “Carol” og “Trumbo”.

Konklusion
“The Hateful Eight” er på mange måder en utroligt gennemført film. Tarantino og co. har god grund til at være tilfredse, for filmen er en perfekt demonstration i, hvordan en ordentlig film skal stables på benene. Billede og lyd er på højt, men desværre er der ikke meget ekstramateriale at komme efter.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden