The Big Sick

The Big Sick er baseret på den sande historie om Kumail (Kumail Nanjiani), som spiller sig selv, og hvordan hans forhold til Emily (Zoe Kazan) begynder.
Kumail arbejder som Uber chauffør imens han prøver at få sin stand-up karriere stablet på benene. Hans mødes med hans komiker kollegaer i den lokale comedy club hvor de skiftes til at optræde og hvor de prøver at imponere en herre der kan sende dem videre til en comedy festival. Ved siden af disse to jobs laver Kumail også et one man show hvor han fortæller en masse om sin pakistanske baggrund, samt andre relevante ting om Pakistan.
Til et stand-up show hvor Kumail optræder gør, Emily opmærksom på sig selv og efter showet lykkedes det ham at score hende. De er begge to enige om at det ikke skal føre til mere, da det ikke passer nogen af dem at starte et nyt forhold. Men man kan ikke være herre over sine følelser og de to falder for hinanden.
Imens alt dette foregår prøver Kumails familie, især hans mor Sharmeen (Zenobia Shroff) at finde en pakistansk pige til Kumail, så hver gang han er til familie middag dukker der en ny pige op. Det er ikke særlig populært i familien at Kumail satser på stand-up karrieren i stedet for at blive advokat, så det mindste han kan gøre er at finde sig en muslimsk pakistansk pige.
Kumail prøver at åbne sig for sin bror Naveed (Adeel Akhtar) og fortæller at han har mødt en hvid pige, men han finder hurtigt ud af at heller ikke der kan han få støtte.
Emily har ignoreret en del advarselssignaler bl.a. hvorfor hun efter 5 måneder stadig ikke har mødt Kumails familie og han heller ikke vil møde hendes forældre da de endelig er i byen. Da hun finder ud af at et forhold imellem de to ikke ville kunne lade sig gøre pga. Kumails familie, slår de op.
En dag bliver Kumail ringet op af Emilys veninde som ringer fra hospitalet hvor Emily er blevet indlagt. Pludselig står han i en situation hvor han skal tage stilling til om Emily skal lægges i kunstig koma, fordi hendes forældre Beth (Holly Hunter) og Terry (Ray Romano) ikke er nået frem.
Da Beth og Terry kommer er Emily lagt i koma og de møder Kumail for første gang. De er ikke venligt stemt overfor ham til at starte med for Emily har selvfølgelig fået fortalt om deres brud, men lidt efter lidt får han alligevel charmeret sig ind.

Denne film er virkelig underholdende og jeg er meget imponeret over at de formår at lave en så humoristisk film uden at den bliver plat, om et så alvorligt emne som en ung pige der bliver lagt i kunstig koma.
Der er meget godt sammenspil imellem de forskellige skuespillere og i sær Ray Romano i rollen som Emilys kiksede far er fantastisk.
Filmen berører en del vigtige emner bl.a. multikulturelle forhold og hvilke komplikationer dette kan give. På den ene side hvordan man som muslim skal opføre sig når man kommer til et vestligt land. Kumail siger det meget godt da han spørger sine forældre, hvis han ikke må være amerikaner hvorfor har de så taget ham med til USA. På den anden side, hvordan to personer fra forskellige kulturer, skal forholde sig overfor hinanden og overfor deres familier.
Filmen er en rigtig god kombination af romance, komedie og drama.

Billede og Lyd:
Format: 1.85:1, 1080 High Definition
Audio: Engelsk DTS-HD Master Audio
Undertekster: Dansk, norsk, finsk og svensk.
Special features (ekstramateriale):
A personal journey: The making of The Big Sick (Kumail, producerne, den rigtige Emily, instruktøren og skuespillerne fortæller om filmens udvikling fra rigtigt liv til manuskrift til film samt valg af skuespillere).
The real story (Den rigtige Emily og Kumail fortæller om den rigtige historie bag filmen).
2017 SXSW film festival panel (et interview af producerne, den rigtige Emily og Kumail til en filmfestival med live publikum).
8 deleted scenes (8 slettede scener).
The Big Sick: The other stuff (forskellige scener med jokes som ikke kom med i filmen).
The bigger sick: Stick around for more laughs (klip fra The Big Sick Tour hvor mange af skuespillerne har været med til et stand-up tour).

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden