The Big Short

En komedie om finanskrisen med Christian ”Batman” Bale i hovedrollen, instrueret af Adam McKay, manden bag størstedelen af Will Ferrells komedier såsom ”Anchorman”, ”Talladega Nights” og ”Step Brothers”… Bliver det meget mere mærkværdigt? Næppe. Til manges store overraskelse endte ”The Big Short” med at blive en kommerciel succes samt en af favoritterne til dette års Oscar-uddeling.

”The Big Short” handler om en række kløgtige finansfolk, der i starten af 00’erne forudså finanskrisen, før den ramte USA i 2008. Ejendomsmarkedet buldrer frem, og Wall Street svømmer i penge, da aktiegeniet Michael Burry (Christian Bale) begynder at genkende de samme faresignaler, som man så forud for 1920’ernes massive børskrak. Burry opfinder via sin fond en måde, hvorpå man kan satse imod boligmarkedet, der ellers regnes for det mest stabile af dem alle. Først er han finansverdenens største joke, men langsomt begynder andre originaler – som den sandhedssøgende Mark Baum (Steve Carell) – at se den samme sandhed.

The Big Short4

Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt… Bliver det meget bedre? Næppe! Selv hvis manuskriptet havde været elendigt, havde filmen nok været værd at se alligevel. Gudskelov er manuskriptet alt andet end elendigt. Manuskriptet er faktisk så godt, at det ligefrem vandt en oscar ved dette års Oscar-uddeling. ”The Big Short” er svær at kritisere. Dette er en meget vellykket film hele vejen rundt. Jeg er ikke specielt interesseret i politik, men McKay har med ”The Big Short” formået, at gøre tørt stof spændende. Og ikke mindst sjovt.

”The Big Short” balancerer nemlig fornemt mellem det det seriøse og det sjove. Det ene øjeblik sidder man nærmest og bliver arrig over de groteske begivenheder, og det andet øjeblik klasker man sig selv på lårene af grin. McKay har på fornuftig vis valgt at fortælle historien med humor, energi og overskud, på trods af at dette var en dybt alvorlig og ubehagelig tid for tusindvis af mennesker. Når filmen samtidig prydes af fremragende skuespilspræstationer, er det umuligt ikke at være underholdt, selv om de komplicerede økonomiske sammenhænge til tider kan være svære at forstå. ”The Big Short” kan varmt anbefales!

The Big Short2

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i Widescreen (2.40:1) HD 1080p. Blu-ray-udgivelsen af ”The Big Short” byder på et virkelig flot transfer. Farverne er klare og naturlige og der er ikke skyggen af støv eller andre digitale forstyrrelser.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio. Der er heller ikke meget at påpege ved lydsiden. Både lyden og musikken kommer klokkeklart igennem.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”The Big Short” indeholder en pæn sjat ekstramateriale. Disken byder på fem velproducerede features ved navn ”In the Tranches: Casting”, ”The Big Leap: Adam McKay”, ”Unlikely Heroes: The Characters of The Big Short”, “The House of Cards: The Rise of the Fall” og “Getting Real: Recreating an Era” som alle sammen giver et godt indblik i skabelsen af filmen. Derudover er der også en bunke slettede scener.

The Big Short1

Konklusion

Der er ikke meget negativt at sige om ”The Big Short”, som i den grad er en opvisning i klassisk filmhåndværk. Manuskriptet er fremragende og skuespillet sidder lige i skabet hele vejen rundt. Filmen ser og lyder virkelig godt på Blu-ray og disken indeholder også en masse velproduceret ekstramateriale.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden