The Accountant

Dette er ikke første gang Ben Affleck har portrætteret en karakter med et dobbeltliv, da han både spillede Daredevil i 2003 og Batman i 2016. Hans karakter i ”The Accountant” er dog ikke ligefrem en superhelt, men derimod en dygtig og socialt akavet revisor med kamptræning. På trods af at jeg er dedikeret Batman-fan, vil jeg til hver en tid hellere gense ”The Accountant” end ”Batman v Superman: Dawn of Justice”. Om det fortæller mere om kvaliteten af ”Batman v Superman: Dawn of Justice” er meget muligt. Men hey, ”The Accountant” er faktisk en ganske gedigen thriller.

”The Accountant” handler om Christian Wolff (Ben Affleck), der lever et dobbeltliv. Den autistiske mand arbejder som revisor for et mindre firma, men i virkeligheden er det et dække for hans noget farligere freelancejob. Wolff er nemlig bogholder for nogle af mafiaens mest hårdkogte gangstere og forbryderorganisationer. Presset på ham stiger, da regeringens afdeling for økonomisk kriminalitet kommer på sporet af det ulovlige arbejde, så for at virke mere troværdig, tager han en legitim kunde. Valget falder på en robotvirksomhed, hvor regnskabsmedarbejderen Dana (Anna Kendrick) har opdaget en kostbar fejl. Da Wolff dykker ned i tallene, begynder der at tegne sig et overraskende billede, og snart bliver folk omkring ham myrdet.

Gavin O’Connor instruerede i 2011 den fremragende ”Warrior” og af den grund så jeg meget frem til ”The Accountant”. Filmen har et behageligt flow lige fra start til slut og giver sig god tid til at fortælle historien, og af den grund får publikum muligheden for at komme helt tæt på karaktererne. Historien er fortalt med flashbacks, der giver et indblik i Wolffs barndom, hvilket gør det nemmere at relatere til karakteren og hans handlinger i løbet af filmen. I modsætningen til fx ”John Wick”, en actionfilm uden den store historie og fyldt til randen med biljagter, skud og spark, følte jeg rent faktisk at der var noget på spil i ”The Accountant”. Man får nemlig her et forhold til karaktererne, så da der var fare på færde blev jeg utryg.

Ben Affleck brillere i rollen som den autistiske badass og skinner især igennem i scenerne, hvor han på akavet vis kommunikere med andre mennesker. Desværre er filmen en anelse for kompliceret fortalt og O’Conner insisterer på ikke at skære tingene ud i pap. Der er scener i starten af filmen som efterlod mig snotforvirret og først henimod slutningen får man en forklaring. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da det et eller andet sted gør filmen mere unik end andre actionfilm, men ”The Accountant” kræver til tide unødvendigt meget af tilskueren. Skal du på toilettet eller ud at hente popcorn undervejs, kan det i den grad betale sig at pause filmen. Desuden prøver filmen til tider at være sjov og romantisk (nogle gange begge ting på en gang), hvilket ikke altid passer ind i den barske historie. Dette ændrer dog ikke på, at ”The Accountant” er en velskrevet og spændende film.

Billede og lyd:

Billedformatet er præsenteret i 16:9 Widescreen 1080p HD. The Accountant” ser fantastisk ud i HD. I nærbillederne er detaljerigdommen slående og billedet har ofte et råt, men attraktivt look. Farverne er generelt kølige og nedtonede, men aldrig unaturlige og kontrasten sidder lige i skabet.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5. 1. Lydeffekterne leveres altid med den helt rette slagkraft, replikkerne er tydelige og filmens musik gengives krystalklart.

Ekstramateriale:

Blu-ray-udgivelsen af “The Accountant” tre lange dokumentarer ved navn ”Inside the Man”, ”Behavioral Science” og ”The Accountant in Action”. De er alle sammen meget velproducerede og byder på en detaljeret gennemgang af hovedkarakteren og et fint indblik i hvordan filmen blev lavet.

Konklusion:

Selvom ”The Accountant” ikke skaber den dybe tallerken, så føles den alligevel meget forfriskende. Filmen har en god slagkraft og byder på et interessant samspil mellem Wolff og de mange biroller. Blu-ray-udgivelsen indeholder en god sjat ekstramateriale og der er absolut intet negativt at sige omkring billed- og lydsiden.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden