Stretch

Man kan undre sig over hvorfor en film som “Stretch” ikke fik nogen biografpremiere i hverken Danmark eller USA. Denne actionkomedie er instruret af Joe Carnahan, manden bag filmsucceser som “The Grey”, “The A-Team” og “Smokin’ Aces”, og den stjernespækkede rolleliste består bl.a. af Patrick Wilson, Chris Pine, Jessica Alba, Ed Helms, David Hasselhoff og Ray Liotta. Lyder det måske ikke som opskriften på et boxoffice-hit? Det skulle man tro. Men ikke desto mindre besluttede Universial Pictures at udgive filmen direkte på ITunes og VOD. Film der springer biografen over er sjældent et godt tegn på kvalitet, så mine forventninger var naturligvis i bund… Til min store overraskelse slog “Stretch” fuldstændigt benene væk under mig!

Stretch4

Kevin Stretchs (Patrick Wilson) er en Hollywood-limousinechauffør med en mørk fortid. Hans smukke kæreste har lige slået op med ham og samtidig skylder han en masse penge til en berygtet gangster. Derfor tager han et job for den skingrende sindsyge mangemilliardær, Roger Karos (Chris Pine),  i håbet om en stor belønning. Kundens excentriciteter udvikler sig snart til en nat med eventyr, sex og fare, hvilket gør skæbnen med at vende tomhændet tilbage til mafiaen meget realistisk.

Ja, det er altsammen meget kompliceret, men det ved filmen gudskelov godt. Det er ikke nogen kunst at kaste en masse bolde op i luften. Det svære er, at gribe dem igen. Det er lige præcis hvad Carnahan har formået at gøre. “Stretch” kører speederen i bund lige fra start og bremser aldrig op, hvilket resulterer i en skamløst underholdende film. Med et beskedent budget på under 5 millioner dollars skal man ikke forvente noget á la “The A-Team”. Det er slet ikke den slags actionfilm. “Stretch” gør i stedet flittigt brug af practical effects, hvilket giver actionsekvenserne et meget realistisk look.

Stretch2

Hvis du er en stor fan af actiongenren, så er “Stretch” højst sandsynligt noget for dig. Hvis du er stor fan af komediegenren, så er “Stretch” 100% noget for dig! “Stretch” er nemlig en vanvittigt sjov film. Vores hovedperson udsættes konstant for skrupskøre situationer og alle de morsomme replikker sidder lige i skabet. Manuskriptet, som også er skrevet af Carnahan, er uhyre velskrevet og jeg har ikke set et stort hold af skuespillere være så pokkers veloplagte i lang tid. Efter at have set en behind the scenes-video på YouTube, lader det til, at hele filmholdet har haft “the time of their life” under indspilningen til denne film. Når man ser filmen kan deres begejstring for projektet tydeligt ses og det smitter i den grad af på publikum. Se “Stretch” omgående!

Billede og lyd

Billeformatet er præsenteret i 1080 HD Letterbox 2.40:1. Transferet til filmen er meget detaljerigt. Billedet er knivskarpt og transferets tekstur er lige så imponerende som de smukke farver. Kontrasten er solid og der forekommer ingen form af utilsigtede støvkorn.

Lydformatet er præsenteret i DTS-HD Master Audio 5. 1. Hver eneste lydeffekt, hver eneste replik og hver eneste tone kommer klokkeklart igennem. Panoreringen er upåklagelig og filmen er fyldt med lækre auditive detaljer.

Ekstramateriale
Disken indeholder desværre intet ekstramateriale.

Stretch3

Konklusion
Nej, “Stretch” er ikke nogen fejlfri film, men det er nu også de færreste film som er det. “Stretch” kan derimod bryste sig af, at være en af årets allermest underholdende film. Den balancerer fornemt mellem action og komedie og vil højst sandsynligt tilfredsstille de fleste filmfans. Filmen ser fantastisk ud i HD og lyder mindst lige så godt. Desværre er udgivelsen drænet for ekstramateriale, hvilket naturligvis trækker karakteren ned. Ikke desto mindre får “Stretch” en varm anbefaling med på vejen af mig.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden