STORE DANSKE SKUESPILLERE ER MED I KLIMAAKTUEL SERIE OM GRØNLANDS OLIE

Et forskningsfartøj bliver angrebet ud for Grønlands kyst, samtidig med at Arktisk råd forsøger at blive enig om en aftale, der forbyder miljøskadelige olieboringer i regionen. Bag aftalen står den svenske udenrigsminister Elsa Engström (Lena Endre). Hendes politiske rådgiver Viktor (Alexander Karim) er ombord på skibet, og angrebet besværliggør aftalen, og hjemme i Sverige starter en kamp mod uret for Säpo-agenten Liv Hermansson (Bianca Kronlöf), som er gravid med Viktors barn.

– ’Tynd is’ er en vigtig serie, som dramatiserer en kamp, der i allerhøjeste grad er virkelighed her og nu, og som vi skal tage alvorligt. Den handler om klimaforandringer, grønlændere og deres selvstændighed og om hvordan kortsigtede interesser forhindrer menneskeheden i at træffe nogle valg, som er afgørende for vores eksistens, siger Lena Endre, der fik ideen til serien sammen med producent Søren Stærmose (Millennium-trilogien), som i øvrigt har boet på Grønland.

Nicolas Bro spiller rollen som en charmerende dansk udenrigsminister, der ved, at der er stemmer i miljøpolitik. Nukâka Coster-Waldau kan opleves i rollen som Ína, der er mor til Aaja (Julie Eigaard) og hustru til politichefen Enok, der spilles af Angunnguaq Larsen (Borgen).

Iben Dorner (Borgen, Den som dræber) medvirker i rollen som Katarina, som er den danske politidirektør på Grønland. Hun er krigsveteran fra Afghanistan og i politiet blev hun forbigået til en ledende stilling i Danmark og i stedet tilbudt jobbet i Nuuk.

’Tynd is’ tæller desuden skuespillernavne som Mikael Birkkjær, Johannes Bah Kunke og Reine Brynolfsson. Serien er indspillet i løbet af 2019, instrueret af nordmanden Cecilie Mosliv (Grey’s Anatomy), mens Birkir Blær Ingólfsson og Jónas Margeir Ingólfsson har skrevet manuskriptet.

’Tynd is’ får premiere på C More i foråret 2020.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden