Spionernes Bro Blu-Ray

Rudolf Abel (Mark Rylance) bliver anklaget for at være sovjetisk spion under den Kolde Krig. USA vil vise Sovjet Unionen og omverden at de behandler deres fanger retfærdigt herunder også russiske spioner. Derfor skal Rudolf selvfølgelig for retten og dømmes og James B. Donovan (Tom Hanks) får til opgave at forsvare ham. En opgave han til at starte med ikke er sikker på at han vil påtage sig da han er bange for folks reaktioner mod ham og hans familie.
Men da beslutningen er taget og retssagen begynder, gør han alt hvad der står i hans magt for at redde Rudolf fra dødsstraf, han ved godt han ikke kan få ham frikendt da han er dømt på forhånd og der er ingen hjælp eller støtte at hente hos hverken dommeren, hans firma eller familien.
James giver ikke op og forudser nærmest fremtiden da han foreslår dommeren at det er en god ide at holde Rudolf i live i tilfældet af Sovjet Unionen får fat i et amerikansk gidsel. Dette sker da en amerikansk pilot bliver skudt ned under en hemmelig spion mission i Sovjetisk luftrum.

Bridge of Spies 1

Spionernes Bro er inspireret er den sande historie om James B. Donovan som skal agerer mellemmand imellem to stormagter og udvekslingen af deres spioner. Tom Hanks er fantastisk i denne rolle.
Selv om jeg synes at filmen var god, kan jeg ikke se at den er Oscar materiale, det er den efter min mening ikke spændende nok til at være. Da filmen går i gang tror man det er film hvor der vil ske en masse i, den starter ud med at Abel bliver forfulgt af den amerikanske efterretningstjeneste, men efter han bliver fanget går det meste af filmen med en masse snak bl.a. forhandlinger, så det er befriende når der sker noget andet f.eks. da man ser U-2 flyet styrte ned.
Mark Rylance gør det rigtig godt som den pudsige Abel og med hans finurlige facon giver han filmen noget humor, desværre ser man ikke så meget til ham da Donovan rykker til Berlin og starter forhandlingerne. Om Rylances rolle ligefrem var Oscaren fortjent kan diskuteres især med tanke på de andre norminerede og deres roller.
Selv om Donovan er så godhjertet og mener alle har ret til et forsvar og en retfærdig rettergang så er det ved at være lidt trættende at amerikanerne altid skal portrætteres som de gode og alle de andre er onde. Dette bliver især slået fast da man ser hvordan den amerikanske spion bliver afhørt med ”mishandling” i form af ingen søvn, mens de prøver at tvinge sandheden ud af ham. I mens bliver den russiske spion behandlet under ordentlige forhold og får lov til at få tegneredskaber osv.

bridge of spies 2

Billede & Lyd:
16:9 / 2.40:1
Lyd: engelsk DTS-HD Master audio 7.1, spansk DD 5.1, castellansk DTS 5.1, portugesisk DD 5.1 m.m.
Undertekster: engelsk, spansk, castellansk, dansk, finsk, norsk, portugesisk, indonesisk, malaysisk, vietnamesisk m.m.

Extras (ekstramateriale):
A case of The Cold War: Bridge of Spies (instruktør, producer, skuespillere, manuskrift forfatter m.m. fortæller om den virkelige historie og de virkelige personer bag filmen. )
Berlin 1961: Re-creating the Divide (instruktør, producer, skuespillere, manuskrift forfatter m.m. fortæller om 1960’ernes Berlin, muren der blev opført, de to sider. Berlin scenerne blev optaget i Polen så der bliver fortalt hvordan de kreerede Berlin i Polen).
U-2 Spy Plane (instruktør, producer, skuespillere, manuskrift forfatter m.m. fortæller om det rigtige fly og hvad det bliver brugt til i dag. De viser hvordan scenen med flystyrtet blev lavet).
Spy Swap: Looking back on the final act (instruktør, producer, skuespillere, manuskrift forfatter m.m. fortæller om deres følelser da de stod på den selvsamme bro hvor spionerne blev udvekslet samt hvordan scenen blev til).
Credits (galleri med alle dem der siges tak til).

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden