Spioner på missioner

”Spioner på missioner” er løst baseret på den animerede kortfilm fra 2009 ved navn ”Pigeon: Impossible”. Åbningsscenen ligner desuden noget, der kunne have været med i en James Bond-film, så der er altså ingen tvivl om, hvor filmen har hentet sin inspiration fra. Dog forvandlede Tom Cruise eller Sean Connery sig aldrig til en due. Dette plottwist er originalt nok, men spørgsmålet er om det egner sig godt til en hel spillefilm.

Animationsfilmen ”Spioner på missioner” har verdens bedste spion Lance Sterling (Will Smith) og hans opfindermakker Walter (Tom Holland) på en hæsblæsende mission. Det går dog hverken værre eller bedre end, at den superseje spion ved et uheld forvandles til en due. Nu må Lance modvilligt slå sig sammen med Walter for at klare den fælles fjende og superskurk Killian (Ben Mendelsohn). Lance og Walter skal altså lære at stole på hinanden for at redde dagen og vejen.

Blue Sky Studios har aldrig rigtig formået at slå igennem. Jovist, studiet opnåede popularitet med ”Ice Age” i 2002, en serie der startede fornemt, men vis kvalitetsniveau dalede som efterfølgerne skred frem. ”Rio”, ”Robots” og ”Epic” huskes næppe af de fleste. Er ”Spioner på missioner” filmen, som får Blue Sky Studios tilbage på verdenskortet? Næppe. I en tid hvor Disney, Pixar, Laika og Dreamworks sidder solidt på tronen og spytter den ene mindeværdige animationsfilm ud efter den anden, så må Blue Sky Studios byde på noget mere mindeværdigt end ”Spioner på missioner”, hvis de vil have en plads blandt de store drenge.

”Spioner på missioner” er en ret forudsigelig og forglemmelig affære. Med en spilletid på 105 minutter bliver den også hængende i længere tid end den kan være bekendt. Animationen er til tider gudesmuk, men det er primært omgivelserne, der vælter kegler. Persondesignet er en anelse dødt at se på. Will Smith er udmærket i rollen som Lance Sterling, men han befinder sig i den grad i sin comfort zone og lyder fuldstændig som Smith nu en gang gør. Tom Holland er ikke spor interessant i rollen som Walter og kunne have være spillet af hvilken som helst anden. Ben Mendelsohn er en forrygende skuespiller og får meget ud af rollen som superskurken Killian, der både skræmmer og underholder. Filmen byder da også på nogle gode grin hist og her, men den er svær at anbefale, når der befinder sig så meget andet godt på animationsmarkedet disse dage.

Billede og lyd

Billedsiden er præsenteret i Widescreen (2.39:1) HD Widescreen. Der er ikke noget som helst negativt at sige om billedsiden, som simpelthen fortjener topkarakter. I hvert eneste billede fornemmer man en klar afstand mellem billedsidens forskellige elementer. Derudover er detaljerigdommen enorm; hverken glorier, banding eller støj forekommer.

Lydsiden er præsenteret i Dolby Digital 5.1. Lyden er lige så imponerende som billedsiden. Lydbilledet er uhyre detaljeret, og samtlige højtalere er aktive konstant. Derudover kommer hver eneste replik, lydeffekt og musiknummer klokkeklart igennem, og der balanceres fornemt mellem de forskellige elementer, så intet nogensinde overdøves eller overdøver.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Spioner på missioner” indeholder tre minidokumentarer ved navn ”Super Secret Spy Mode”, ”Infiltrating Blue Sky Studios” og ”Top Secret Guide to Gadgets”, der alle sammen egner sig til børn og giver et fint indblik i skabelsen af filmen. Udover dette indeholder disken også musikvideoer og billedgalleri.

Konklusion ”Spioner på missioner” er til tider gudesmuk at se på og indeholder nogle udmærkede stemmepræstationer, men som helhed er den simpelthen for forudsigelig og forglemmelig til at anbefale til nogen udover de helt små. Filmen ser hamrendegodt ud i HD og lyder mindst lige så godt og ekstramaterialet er udmærket.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden

”Spioner på missioner” er løst baseret på den animerede kortfilm fra 2009 ved navn ”Pigeon: Impossible”. Åbningsscenen ligner desuden noget, der kunne have været med i en James Bond-film, så der er altså ingen tvivl om, hvor filmen har hentet sin inspiration fra. Dog...Spioner på missioner