Spillefilmsdebutant er klar med det humoristiske drama HVOR KRAGERNE VENDER

Hyæne Film er stolt over at kunne præsentere det humoristiske drama HVOR KRAGERNE VENDER, som er instrueret af den debuterende spillefilmsinstruktør Lisa Jespersen. Lisa Jespersen har selv skrevet manuskriptet sammen med manuskriptforfatter Sara Isabella Jønsson. Filmen er produceret af Daniel Mühlendorph, som også var producer på selskabets første spillefilm, den anmelderroste politiske thriller Danmarks Sønner.

På rollelisten finder man en række stærke, danske skuespillere i de bærende roller, blandt andre Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag og Bedrag-stjernen Thomas Hwan. HVOR KRAGERNE VENDER er netop gået i optagelse i dag og har forventet biografpremiere i efteråret 2020.

Handlingen

HVOR KRAGERNE VENDER er et humoristisk drama om den unge kvinde Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned som forfatter i København og leve det kunstneriske bohemeliv, hun tror, hun drømmer om. Men da hun nødtvungent rejser tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes barndomsfjende Catrine. Det går samtidig op for Laura, at Catrine reelt har overtaget hendes plads i familien – og måske vil hun gerne have den tilbage… HVOR KRAGERNE VENDER er fortællingen om, hvordan vi – uanset hvor meget vi prøver – ikke kan løbe fra vores fortid, og hvor vi kommer fra.

Stærke skuespillere foran kameraet

I hovedrollen som Laura kan man opleve Rosalinde Mynster, der senest har kunnet opleves i hovedroller i tv-serienBadehotellet (2013-18), Christian IV – Den sidste rejse (2018) og storfilmen I krig & kærlighed (2018). Over for hende spiller Bodil Jørgensen, som snart er aktuel med både Avaz-brødrenes Kollision (2019) og Anders Refns De forbandede år(2020), og Jens Jørn Spottag, der lige nu kan opleves i Ser du månen, Daniel (2019), rollerne som Lauras forældre, Jane og Iver, mens det nyslåede Reumert-talent Anne Sofie Wanstrup spiller Catrine. I andre bærende roller medvirker blandt andre Adam Ild Rohweder, Bedrag-stjernen Thomas Hwan og Jesper Groth.

Holdet bag filmen

HVOR KRAGERNE VENDER er Lisa Jespersens første spillefilm som både instruktør og manuskriptforfatter. Hun blev uddannet fra Den Danske Filmskole i sommeren 2017 med den anmelderroste afgangsfilm September, som fik fem stjerner af både Politiken og Soundvenue og var nomineret til to priser ved Ekko Shortlist Awards 2018.

Lisa Jespersen har skrevet manuskriptet til HVOR KRAGERNE VENDER sammen med Sara Isabella Jønsson, som også var medforfatter på manuskriptet til September. Foruden HVOR KRAGERNE VENDER er Sara Isabella Jønsson i 2020 aktuel med Miss Osaka, som hun har skrevet sammen med Daniel Dencik.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden