SORG OG GLÆDE ER KOMMET FLOT FRA START

Nils Malmros’ mest personlige film til dato, ’Sorg Og Glæde’, har allerede solgt 49.484 billetter inkl. forpremierer i åbningsweekenden. Torsdag til søndag solgte filmen hele 45.447 billetter og gik dermed direkte ind på 2. pladsen på toplisten. Rent billetmæssigt topper den listen og slås kun af Gravity rent omsætningmæssigt, da 3D billetter sælges dyrere end 2D.
Nils Malmros’ ’Sorg Og Glæde’, der er produceret af Nordisk Film, har været en af årets mest ventede film, og både anmelderne og publikum har taget meget flot imod den! Det er blevet til flere både 5 og 6 stjernede anmeldelser. Samtidig er den blevet udnævnt til Malmros’ bedste film og kaldt både en modig, gribende, rørende og tankevækkende kærlighedshistorie.

Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Biografdistribution, udtaler: ”Det er imponerende at en film, der på trods af den tager udgangspunkt i en virkelig tragedie, er gået så flot fra start og med al sandsynlighed vil sælge mindst 200.000 billetter. Der er ingen tvivl om det både skyldes filmens høje kvaliteter og gribende personlige kærlighedshistorie og Nils Malmros’ helt enestående position i dansk film.”

Nils Malmros har gennem en række film genskabt sin opvækst, barndom og ungdom og fortalt om forelskelsen i de uopnåelige piger. Han har inviteret tilskuerne ind i sit liv på godt og ondt, med sorg og glæde. Hans film har været båret af en betagende og livsbekræftende, ind imellem sorgmunter melankoli ved den ulykkelige kærlighed. Med ’Sorg Og Glæde’ blotlægger han med en sjælden grad af åbenhed og kunstnerisk mod et afgørende kapitel af sit smertelige voksenliv.
Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den størst mulige sorg og ulykke i deres liv, og på et nærmest håbløst fundament skal de alligevel forsøge at nå frem til den gensidige og modne kærlighed.
I de øvrige roller ses: Nicolas Bro, Ida Dwinger, Søren Pilmark, Kristian Halken, Niels Weyde, Helle Hertz og Maja Dybboe.

Manuskriptet er skrevet af Nils Malmros sammen med hans faste samarbejdspartner John Mogensen, og Thomas Heinesen producerer for Nordisk Film med Radiator Film som co-producent. ’Sorg Og Glæde’ er fotograferet af en af dansk films mest garvede fotografer Jan Weincke. Det er 8. gang Nils Malmros og Weincke arbejder sammen. Filmen har modtaget 8 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Steen Bille. Desuden støtter den Vestdanske Filmpulje og TV2. Endelig har Nils Malmros’ gamle klassekammerat og hovedperson i hans første film Mogens Johansen støttet filmen med 2 millioner.
’Sorg Og Glæde’ fik biografpremiere i 113 biografer over hele landet.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden