Se første stillbillede fra Thomas Vinterbergs DRUK

Thomas Vinterberg har i sommer afsluttet optagelserne til sin kommende danske film DRUK og er lige nu i fuld gang med klipningen. I dag kan Zentropa offentliggøre det allerførste stillbillede fra filmen. På billedet er filmens fire hovedpersoner spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang samlet på fin restaurant, hvor de udtænker deres alkohol-eksperiment.

Zentropa kan samtidig fortælle, at der er stor international interesse for DRUK (på engelsk: ANOTHER ROUND), som allerede er solgt til over 30 lande over hele verden inkl. Storbritannien, Tyskland, Benelux-landene, Tjekkiet, Polen og Sverige og Norge.

Handlingen

Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig. Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt. Ægteskabet er gået i stå. Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever?

Resultatet er positivt i starten. Martins klasse hører efter på en anden måde nu, og projektet opløftes til en reel akademisk undersøgelse med indsamling af resultater. Langsomt, men sikkert får alkoholen de fire venner og deres omgivelser til at løsne op. Både undervisningen og resultaterne hæver sig, Martins forhold til sin kone forbedres, og de fire venner begynder for alvor at mærke livet. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle, og af sporet for andre. Det bliver tydeligere og tydeligere, at alkoholen kan skabe store resultater i verdenshistorien, men alt vovemod har konsekvenser.

DRUK er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed  – og alkohol.

Forventet biografpremiere: 27. august 2020

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden