Rooney Goal Machine

Mange fodboldspillere har i gennem tidens løb fået en værdig plads i fansenes hjerte, men få spillere har haft så stor en debut-succes som unge Wayne Rooney. Han blev allerede en del af Evertons ungdomshold i en alder af blot ti år. Han udviklede sig gradvist bedre og bedre og blev på det daværende tidspunkt den yngste målscorer i Premier League for Everton. Mangel på udfordringer drog ham i 2004 mod Manchester United, som købte ham for intet mindre end 332 millioner dollars. Fra den sølle teenage-sum på kun ca. 800 kr. om ugen blev hans indtægt pludseligt forøget i absurd store proportioner og dollarsedlerne væltede ind ad døren.

Spørgsmålet var så om han kunne leve op til de store forventninger? Rooney besvarede alles spørgsmål med et hattrick i sin første kamp… køligt.

Rooney Goal Machine fortæller kort om Wayne Rooneys rejse fra de blålige nuancer i Everton til de rødes lejr i Manchester United. Der bliver kort fortalt lidt om hans liv før og under medlemskabet af sin nuværende klub, og det er meget spændende at høre, hvordan hans liv pludseligt vender i et snuptag. Dokumentaren viser, hvad der sker, hvis man formår at tage skridtet fra fritidsaktivitet til fuldtidsspiller på et af verdens allerbedste hold (personlig mening: det bedste hold.). Derudover er det rigtig fascinerende at se, hvordan hans unikke talent fører ham helt til tops med de store drenge. Samtidig er det en mulighed for at se, hvad der sker, når drømmen for alvor går i opfyldelse.

Medspillere fra Manchester United giver ind i mellem et par kommentarer til hans evner og personlighed, hvormed man får et mere individuelt og personligt indtryk af deres holdkammerat, Rooney. Interviewene giver et spændende indblik i, hvilke tanker Rooney har før en kamp, før et straffespark og hvilken følelse han sidder tilbage med, hvis han brænder et mål. Man lærer ham bedre at kende som person, og ikke kun som målmaskinen i de røde klæder.

Resten af dokumentaren er spækket med over 150 af Rooneys mål for Manchester United, og det er ren guf for fodboldfans. Har man ikke den vilde interesse i boldspillet, var det nok klogt at lade skiven ligge på hylden, da dvd’en hovedsageligt fremviser hans talenter på den grønne plæne. Målene triller ind på de mest fascinerende måde og det er utroligt underholdende at se, hvordan den tilsyneladende lille mandsperson formår at liste bolden så legende let ind nettet. Heriblandt skal hans verdensberømte saksespark nævnes, da det er en sand fornøjelse at se, hvilke evner han egentlig sidder inde med.

Målene bliver vist én efter én, men indimellem kommer der både nogle interviews og statistikker, som alle sammen understreger hvor fantastisk Rooney er. Nu er dvd’en også tiltænkt som en hyldest til ham, så det kan man ikke tillade sig at kritisere.

For boldfans, eller bare folk som nyder et godt mål i ny og næ, er det en vidunderlig samling af målscoringer i alle afskygninger. Dokumentaren giver en spændende beskrivelse af Wayne Rooney både som spiller, medspiller og person, mens man samtidig får et indblik i, hvad der egentlig gør ham så speciel. Det ene mål er mere fantastisk end det andet, og man kan bare læne sig tilbage og nyde fodboldmagien, når det er bedst.

Ekstramateriale

Rooney vælger sine ti bedste mål. Sjovt nok at høre, hvilke mål der er hans favoritter, men alligevel lidt kedeligt, da man allerede har set målene i forvejen.

 

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden