???

Instruktør Chris McKay (The Lego Batman Movie) tager på eventyret om Renfield, grev Draculas meget udskældte dagslyspasser. The Walking Deads Robert Kirkman og Ryan Ridley fra Rick og Mortys berømmelse står bag historien, og denne mærkelige parring gør filmen til en blodfyldt festival med forskruet sjov.

Renfield (Nicholas Hoult) har tjent grev Dracula (Nicolas Cage) som sin loyale bekendt i omkring hundrede år. De har flyttet sig fra sted til sted i den tid, hvor Renfield altid har samlet brikkerne af sin herres destruktive udskejelser op. Renfield, der nu bor i New Orleans, bliver fanget i et mordforsøg på politibetjenten Rebecca Quincy (Awkwafina) af den lokale kriminalitetschef Tedward Lobo (Ben Schwartz). Da hun kalder ham en helt, føler han, at han har selvværd for første gang i sit liv. Men det bliver ikke let at bryde ud af det hold, Dracula har på ham, eller overleve Lobo-familien, som nu også har rettet blikket mod ham.

Ridley og Kirkmans manuskript kan nogle gange være lidt ujævnt, men det betyder ikke, at historien ikke er underholdende. Genreblanding kan være vanskelig, især når du bruger et nyt twist på etableret lore. Alligevel holder fortællingen for det meste og begynder i anden akt at blive noget mere end en besynderlig gore-fest. McKays regi af hovedrollen er fremragende, da Hoult legemliggør den udskældte advokat og alle hans årtier gamle frustrationer. Som det normalt er tilfældet, formår Awkwafina at balancere sit komiske og dramatiske skuespil godt. Men ikke overraskende er show-tyveren Cage, der ser ud som om han er født til at spille denne rolle – og altid vidste det.
Hvert minut, han er på skærmen, inkarnerer Cage Dracula-personen af ??både Bela Lugosi og Christopher Lee – med lidt af Lon Chaneys professor fra London After Midnight. Men han gør det med sit eget mærke af sarmy besynderlighed, og det er fandme godt.

Nogle seere synes måske, at filmen er overdreven, men den er så overdreven, at den spiller som komedie, der minder seerne om Army of Darkness, men med mere blod i massevis. Hvis man følger nøje nok med i den hektiske handling, bliver kropsdele taget i brug, som aldrig før er set på skærmen. Kameraarbejdet er for det meste solidt, men nogle gange bliver det for vanvid til at følge med.

Renfield er en solid film, især for seere, der kan lide gyserkomedier, mere for dem, der har en skæv sans for humor. De sartede behøver ikke at deltage, selvom de vil gå glip af en fantastisk præstation af Cage, hvis de ikke gør det. Derudover er der tilføjet noget nyt til Dracula-mystikken, hvilket sætter et frisk nyt twist på det velkendte.