Red Sparrow

Dominika Egorovas (Jennifer Lawrence) balletkarriere får en brat afslutning efter en ulykke på scenen hvor hun brækker benet. Selv om Dominika hurtigt kommer på benene igen, er det usikkert om hun nogensinde kan vende tilbage til scenen. Da lejligheden hun og hendes mor bor i, tilhører teateret samt at hendes mor er meget syg og kræver behandling, må Dominika finde en anden måde at tjene penge på.
Hun søger hjælp hos hende onkel Vanya Egorov (Matthias Schoenaerts), hendes afdøde fars bror, som arbejder i det russiske ministerium. Han fortæller hende at han har en opgave til hende, hun skal få noget information ud af en højtstående herre ved at bytte hans telefon ud med en kopi som staten kan aflytte. Dominika får ham på enehånd, men det ender fatalt da onklen har hyret en lejemorder til at tage sig af manden. Dominika er nu et farligt vidne og onklen giver hende valget imellem en kugle for panden eller at bliver agent i en specialenhed kalde Røde Spurve. Disse agenter er oplært i læse menneskers behov og bruge deres seksualitet til få den information ud af dem de skal bruge.
Dominika bliver færdig på agentskolen og hendes første opgave er at komme ind på livet af den amerikanske CIA-agent Nate Nash (Joel Edgerton) og finde ud af hvem muldvarpen er i det russiske ministerium som giver ham informationer.

Jeg er normalt vild med Jennifer Lawrence og de roller hun påtager sig. Selv om denne film er god og bestemt ikke skuffer er det dog ikke hendes bedste rolle til dags dato. Red Sparrow var meget spændende med uventede twist hen ad vejen og igennem hele filmen var man i tvivl om hvilken side Dominika var på.
Det er ikke en film man kan sidde og blunde til, man er nødt til at følge med i den hele vejen igennem for at forstå hvad der foregår.
En ting jeg ikke synes er helt gennemført er Jennifers Lawrences russiske accent, den svinger meget og til tider er den ikke eksisterende.
En anden fejl i filmen er hvor hurtigt Nate bløder op for Dominika – det virker lidt for urealistisk at han nærmest ingen barrikader har oppe og han lynhurtigt er overbevist om hun er på amerikanernes side.
Filmen er baseret på en bog, jeg har ikke selv læst den, men da forfatteren bag bogen har været med bag scenerne på filmen, virker det som om den holder sig meget tro til bogen.
En ting er sikkert ved denne amerikanske film, de er ikke bange for at vise at det er amerikanerne der er de gode og det er russerne der er de slemme.

Billede og Lyd:

Format: 16:9 / 2.40:1

Audio: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, engelsk beskrivende lydspor 5.1, fransk DTS 5.1, spansk DTS 5.1, tysk DTS 5.1, italiensk DTS 5.1 kommentar lydspor med instruktøren Francis Lawrence, m.m.

Undertekster: Engelsk for døve og hørehæmmede, fransk, spansk, dansk, hollandsk, finsk, tysk, italiensk, norsk, svensk, fransk kommentarspor, spansk kommentarspor, dansk kommentarspor, hollandsk kommentarspor, finsk kommentarspor, tysk kommentarspor, italiensk kommentarspor, norsk kommentarspor og svensk kommentarspor.

Extras (Ekstramateriale):
A new cold war: Origination & adaption (instruktøren, forfatteren bag bogen, produceren, manuskriptforfatteren og skuespillerne fortæller om overførelsen fra virkelighed til bog og fra bog til film, hovedpersonen Dominika og arbejdet med instruktøren).
Agents provocateurs: The ensemble cast (instruktøren, skuespillerne og producerne fortæller om samarbejdet imellem skuespillerne og instruktøren, Jennifer Lawrences præstation, Joel Edgartons præstation, Matthias Schoenaerts’ præstation, Jeremy Irons præstation og Charlotte Ramplings præstation).
Tradecraft: Visual authenticity (instruktøren, skuespillerne, producerne og kostume designeren fortæller om omgivelserne filmen er lavet i og kostumerne).
Heart of the tempest: On location (produktionsdesigneren, instruktøren, producerne, produktions
manageren og skuespillerne fortæller om valg af lokationerne hvor de har filmet).
Welcome to sparrow school: Ballet & stunts (instruktøren, koreografen, skuespillerne, ballet dobbeltgængeren og stunt koordinatoren fortæller om at lære Jennifer Lawrence ballet, ballet kropsholdning, sætte Jennifer Lawrence dansesekvenser sammen med hendes ballet dobbeltgængers, scenen med jagten af Nate gennem byen og scenen med slåskampen imellem Dominika, Nate og lejemorderen).
A puzzle of need: Post-production (instruktøren, film redaktøren, komponisten, dirigenten og skuespillerne fortæller om hvorfor filmen er sat sammen som den er, redigering af filmen med billeder og lyd og valget af baggrundsmusikken).
Director commentary by Francis Lawrence (kommentarspor af instruktøren Francis Lawrence).
Deleted scenes (slettede scener).

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden