Rampage

Hold nu op, hvor har Dwayne ”The Rock” Johnson været aktiv her på det sidste. Det er ikke længe siden at ”Jumanji: Welcome to the Jungle” gik sin sejrsgang i biograferne verden over. For få måneder siden kravlede han rundt på en kæmpebygning i ”Skyscraper” og ind imellem de to film sloges han mod en flyvende kæmpeulv med en enorm albinogorilla ved sin side. Man skal jo smede mens jernet er varmt. ”Rampage” er løst baseret på videospillet fra 1980’erne af samme navn og landede for nyligt på DVD og Blu-ray i Danmark.

Actionfilmen ”Rampage” har Dwayne Johnson i hovedrollen som primatologen og dyrepasseren Davis Okoye, der har et helt særligt bånd til den tamme albinogorilla George. Men da et ulovligt eksperiment løber helt af sporet, afstedkommer det, at den ellers rolige George samt en vild ulv og en krokodille muterer til enorme og aggressive bæster, der spreder død og ødelæggelse på deres vej gennem landet. Okoye må nu sammen med genforskeren Kate Caldwell (Naomie Harris) forsøge at hjælpe George, samt ikke mindst at stoppe de andre dræberdyr fra at forårsage mere ravage, mens folkene bag de farlige eksperimenter skal holdes til regnskab for deres ulovligheder.

”Rampage” er i den grad hvad man kunne forvente. Har man set traileren til filmen, kan man trygt stole på, at den lever op til ens forventninger – om man så tænker ”Åh nej! Hvor ser den bare dum ud” eller ”Fedt! Hvor ser den bare dum ud”. ”Rampage” er ikke nogen klog film, men det er næppe det, man har sigtet efter at skabe. Man har højst sandsynligt forsøgt at skabe en guilty pleasure-film – en film så dum, at den er god. ”Rampage” er da også allerbedst når den omfavner det stupide. Dette gør den det meste af tiden, men det sker i ny og næ, at den tager sig selv lidt for seriøst. Det hører ikke hjemme i en kæmpeabe vs. kæmpeøgle vs. kæmpeulv-film, men det er som om, at filmskaberne har glemte det et par gange undervejs.

Johnson er som altid udmærket i hovedrollen. Han kommer nok aldrig til at vinde en Oscar-statue, men som karismatisk muskelbundt i film såsom ”Rampage”, fungerer han helt fint. Han er i stand til at være sjov i de mere komiske scener, og han er naturligvis også i stand til at være en actionhelt når manuskriptet forlanger det af ham. Denne film giver ham dog ikke muligheden for at vise nogle nye nuancer i sit skuespil, så har man allerede besluttet, at Johnson ikke lige er ens kop te, så vil ”Rampage” næppe få en til at ændre mening. Er man udelukkende interesseret i at overvære de enorme dyr tæske løs på hinanden, så skal man væbne sig med tålmodighed, for det sker først til allersidst i filmen – og det er hurtigt overstået. Kan man leve med dette, er ”Rampage” et udmærket bud på en underholdende popcornfilm. Udover det skal man ikke være bange for at den breder sig ud i ens trængte hukommelsesarkiv. Mit gæt er, at den allerede er glemt dagen efter. På godt og ondt.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i 1080p HD Widescreen. Blu-ray-udgaven af ”Rampage” byder på et utroligt flot transfer. Farverne er klare og naturlige og der opstår ikke nogen digitale forstyrrelser undervejs.

Lydformatet er præsenteret i DTS-HD Master Audio 5.1. Der er heller ikke meget at påpege ved lydsiden. Både dialog, lydeffekter og musik kommer klart igennem.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgaven af ”Rampage” byder på en udmærket portion ekstramateriale. Disken byder bl.a. på minidokumentarerne ”Not Just a Game Anymore”, ”Trio of Destruction” og ”Rampage: Actors In Action”, som tilsammen giver et fint indblik i transformation fra spil til film samt et kig på specieleffekterne og Johnsons tilgang til projektet. Udover det indeholder udgivelsen også en håndfuld slettede scener samt de obligatoriske gag reels.

Konklusion

Kvalitetsmæssigt befinder ”Rampage” sig i samme boldgade som Johnsons lignende actionfilm ”Snitch”, ”San Andreas” og ”Skyscraper”. Her er ikke noget nyt under solen. Formularen kan fortsat lige akkurat gå an, men Johnson bør snart begynde at lede efter nogle anderledes filmprojekter, at kaste sig over i fremtiden, for der tegner sig snart et mønster i hans karriere som skuespiller. Et meget forudsigeligt mønster. Denne udgivelse af ”Rampage” indeholder en pæn mængde ekstramateriale og filmen ser og lyder godt på Blu-ray.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden