PREMIERE PÅ MARCO EFFEKTEN TRAILER !

Misbrug af millioner af danske skattekroner, lyssky forretningsmetoder og korrupte sammensværgelser mellem finansverdenen og politikere har fyldt avisernes forsider de senere år, det er efterhånden blevet ”Dagens Danmark”. Men det er også dele af plottet i den nervepirrende thriller MARCO EFFEKTEN, som får biografpremiere 21. januar 2021. Historien, som er baseret på JUSSI ADLER-OLSENs verdensberømte krimiserie om Afdeling Q, betragtes som én af hans absolut mest spændende og vellykkede romaner med et udspekuleret og gennemtænkt plot om menneskelig grådighed og kold kynisk korruption.

Filmen udspiller sig i et københavnsk miljø, hvor lejemord, bedrageri og pengebegær i millionklassen åbenbarer sig, da den uortodokse vice kriminalkommissær Carl Mørck begynder at grave i en henlagt kriminalsag. For efter at man har pågrebet en udenlandsk dreng i et tog, finder man i hans lomme et pas, som tilhører en forsvunden dansk pædofilisigtet mand. Men hvordan er det havnet dér? Drengen nægter at tale trods Mørcks utraditionelle og bryske forhørsmetoder. Men snart begynder en serie af grusomme forbrydelser at ske. Og overraskende fører sporene til toppen af den politiske elite på Christiansborg og dybt ned i den danske, kriseramte finansverden.

Anders Matthesen, Sofie Torp og Ulrich Thomsen på rollelisten

Med offentliggørelsen af filmens trailer præsenteres også filmens rolleliste som bl.a. tæller ULRICH THOMSEN i rollen som Carl Mørck, ZAKI YOUSSEF som Assad og SOFIE TORP som Rose der sammen med MADS REUTHER som Gordon udgør Afdeling Qs lille hårde, men udsædvanlige, kerne.

Derudover medvirker også HENRIK NOÉL OLESEN som Mørcks foresatte, drabschef Marcus Jacobsen, THOMAS W. GABRIELSON som Mørcks invalide kollega Hardy, ANDERS MATTHESEN som forretningsmanden Teis Snap, LUBOS OLAH som romadrengen Marco samt CASPAR PHILILIPSON, LISA CARLEHED, MIKKEL ARNDT, JOEN BILLE, SHANTI RONEY, KARL OSKAR OLESEN, LOUISE GAMMELGAARD og MARIE SANDØ JONDAL.

SAVEUS bag årets musikalske filmhit

Filmens titelnummer, TRAITORS, er skrevet og produceret specielt til MARCO EFFEKTEN. Bag sangen står solisten MARTIN HEDEGAARD der skriver, producerer og udgiver under kunstnernavnet SAVEUS.

SAVEUS fik sit store gennembrud med singlen LEVITATE ME i 2015 og betragtes med rette som fornyer af dansk musik og er bredt kendt som et af Danmarks bedste livebands. SAVEUS åbning af Roskilde Festivals Orange Scene blev udnævnt til den måske bedste åbning nogensinde.

TRAITORS er SAVEUS’ første musikalske udspil efter snart halvandet års tavshed. 

Erfarne kræfter bag MARCO EFFEKTEN

MARCO EFFEKTEN, som får premiere 21. januar 2021, er den første af i alt seks film som er planlagt at blive produceret i løbet af de næste tolv år. Som konceptuerende instruktør på MARCO EFFEKTEN er instruktionen lagt i hænderne på den erfarne danske instruktør Martin Zandvliet, der bl.a. er kendt for de danske film UNDER SANDET (2015), der sikrede ham en Oscarnominering og de prisbelønnede film DIRCH (2011) og APPLAUS (2009).

Dansk biografpremiere finder sted 21. januar 2021. 

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden