Predator (1987) 3D Bluray anmeldelse

Filmen
“If it bleeds, we can kill it.”
En fjerntliggende jungle i et mellemamerikansk land, en elite gruppe af kommandosoldater ledet af Major Dutch Schaeffer, begiver sig ud på en CIA-mission for at rydde ud en guerilla højborg og redde de tilbageværende gidsler. Men jægerne bliver den jagede, da et intelligent og stærkt væsen langsomt og metodisk begynder at dræbe medlemmerne af Dutch´s hold.

I hovedrollerne: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura, Shane Black
Instruktør: John McTiernan

Det bliver sandsynligvis sværere og sværere at huske at der var en tid, hvor Arnold Schwarzenegger var nok den største actioneventyr stjerne i film og hans rolle som Dutch er klart blandt hans bedre.
Predator var ikke specielt elsket af kritikere, da den først udkom, men Fox har formået at holde liv i Predator franchisen med blandet succes. Den første Predator film holder dog stadigvæk, som en rigtig god action film og er en af John McTiernan´s bedre film selvom den nu er 26 år gammel.
John McTiernan´s macho film med et pænt bodycount, er ikke Oscar-værdigt materiale, men i sig selv, er det en genre film, der har vist sig enormt indflydelsesrig og benchmark for andre film at følge.

Predator

Billede og lyd

I betragtning af at være en ældre film, så billedet generelt meget lidt grynet, hvliket giver et pænt klart billede. En stor del af filmen er dog ikke konverteret til 3D, så hvis du fjerner dine 3D-briller på forskellige steder i filmen så er der ingen 3D effekt og der er ikke nogen væsentlig dybde i store dele af filmen.
Der er ganske vist en flot dybde tilføjet til junglen sekvenserne, som naturligvis udgør hovedparten af filmen. En del af hvad der gør at disse elementer fungerer er at instruktøren John McTiernan´s tendens til at skyde “igennem” forgrunds objekter, og det giver seeren en følelse af dybde og dimension.
Men en stor del af filmen er stadig meget mørk, dette berøver flere scener dimensionalitet. Når det er sagt, er der nogle pænt effektive øjeblikke i filmen, ligesom den første “Predator camouflage” scene.
Samlet set er dette hverken en dårlig eller super 3D konvertering, det er en anstændig indsats, men ikke en fremragende én.
Predator tilbyder DTS-HD Master Audio 5.1 mix som standard og det lyder godt når Arnold og drengene fyrer de store geværer af. Så der er ikke så meget mere at sige til det, udover at det er et godt lydspor set i betragtning af at filmen er 26 år gammel.

Predator3dbluray

Ekstramateriale.
Der er intet ekstra materiale, der er kun et par trailers for andre Fox Film.
Hvilket er ærgeligt, da den amerikanske version (som også er udgivet af Fox) har kommentarspor med instruktøren John McTiernan, Bag kameraet, Slettede scener osv.

Samlet vurdering
Predator er en action-fyldt og spændende action sci-fi film, og det er virkelig en skam, at det stadig venter på en virkelig god high definition udgivelse. Er 3D post-konverteringen værd at bruge tid og penge på? Tja, det er ikke en dårlig udgivelse, men den er heller ikke fantastisk. Det betyder, at kun den nysgerrige eller den store fan der vil ønske at investere i denne nye udgivelse.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden