Passengers

Det er som om at science-fiction-genren har fået et enormt boost her på det seneste. I 2013 fik vi Alfonso Cuaróns ”Gravity”, i 2014 fik vi Christopher Nolans ”Interstellar”, i 2015 fik vi Ridley Scotts ”The Martian” og idet jeg færdigskrev min anmeldelse af ”Mars: Sæson 1” landede ”Passengers” i min postkasse. Mere science-fiction! Hvad disse tre science-fiction-film havde tilfælles var at de alle sammen fik flotte anmeldelser, indtjente kassen og vandt Oscarstatuetter. ”Passengers” skuffede ved billetlugerne, fik lunkne anmeldelser og vandt ikke en eneste pris ved dette års Oscaruddeling… Hvilket i min optik ikke er helt retfærdigt.

”Passengers” foregår langt ude i fremtiden på et stort rumskib ved navn Avalon. Destinationen er en fjern koloniplanet, som det vil tage 110 år at nå frem til. Både besætningen og de tusindvis af passagerer er i dvale og vil efter planen nå frem, uden at være blevet et år ældre. Men noget går galt. Rejsen tager nemlig en katastrofal drejning da Jim (Chris Pratt) og Aurora (Jennifer Lawrence) på mystisk vis vågner 90 år før ankomst. De to passagerer sætter sig nu for at opklare, hvad der har ført til fejlen og da rumskibets system fejler, bliver de nødt til at redde de 5.000 andre passagerer, der stadig ligger i dvale.

”Passengers” er instrueret af nordmanden Morten Tyldum som stod bag den underholdende ”Headhunterne” med Nikolaj Coster-Waldau samt det fremragende biografiske drama ”The Imitation Game”. Dette er altså hans første Hollywood-blockbuster med et højt budget, og han gør det ganske fortrinligt. Når man skal lave en spillefilm hjælper det naturligvis at man har to af Hollywoods dygtigste og mest populære skuespillere i form af Chris Pratt og Jennifer Lawrence i de bærende roller. Deres kemi sammen slår ofte gnister og man kan kun håbe på, at de slår hovederne sammen igen i den nærmeste fremtid. På trods af at de næsten er de eneste skuespillere i filmen, så har de absolut intet problem med at bære filmen på deres skuldre.

Hvad der imponerer mig allermest ved ”Passengers” er hvor fornemt den balancerer mellem action, komedie, mystik og romantik. Når filmen er sjov er den virkelig sjov – ofte takket være Pratts fantastiske komiske timing. Når filmen er spændende er den virkelig spændende, hvilket skyldes Tyldums intense instruktion og når filmen er romantisk er den virkelig romantisk takket være skuespillernes stærke kemi. Denne vellykkede blanding af de forskellige genrer gør ”Passengers” til en af de mest underholdende film jeg har set i år, og en film som bør tilfredsstille mange forskellige typer af mennesker. Med det sagt er ”Passengers” ikke en specielt vigtig film som fx ”Interstellar” var det. Filmen er ikke spor banebrydende og stiller ikke eksistentielle spørgsmål som sætter gang i tankerne. Hvis du forventer en tankevækkende science-fiction film, så se (eller gense) i stedet ”Interstellar”, men kan du nøjes med 116 minutters rendyrket underholdning så kan ”Passengers” varmt anbefales.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i HD 1080p Widescreen (2.39:1). ”Passengers” ser formidabel ud i HD. Gennem hele filmen har billedet en god dybde med en klar afstand mellem elementerne bag-, mellem- og forgrunden. Billedsiden er knivskarp hele vejen igennem, detaljerigdommen er konstant enorm og de forskellige nuancer gengives perfekt. Kontrasten er solid og der opstår hverken snavs eller edge-enchancement.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5.1. Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio. Lydsporet er ligeså fejlfrit og de fremragende lydeffekter får ofte gulvet til at vibrere. Panoreringerne fungerer fortrinligt, og hverken filmens musik eller skuespillerne replikker overdøves.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Passengers” indeholder masse af interessant og velproduceret ekstramateriale. Disken byder på fire dokumentarer ved navn ”On the Set with Chris Pratt”, ”Casting the Passengers”, ”Creating the Avalon” og ”Space on Screen: The Visual Effects of Passengers”. Udover det indeholder disken nogle slettede scener, et par morsomme fraklip samt “Book Your Passage” – en fiktiv reklame som fortæller lidt om rejsen med Avalon.

Konklusion

”Passengers” er ikke en film man vender tilbage til på samme måde som ”Interstellar” var det. Det er til gengæld en film som formår at underholde fra start til slut mikset af de forskellige genre gør den attraktiv for et bredt publikum. Denne udgivelse indeholder en masse velproduceret ekstramateriale og filmen ser og lyder fremragende på Blu-ray.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden