Paprika Steen instruerer stjernespækket ny dansk komedie

Nordisk Film kan i dag fortælle, at Paprika Steen er tilbage som instruktør efter kæmpesuccesen Den tid på året (2018), som tog familiejulen under kærlig behandling. Denne gang spidder og omfavner hun de moderne forældre i komedien FÆDRE & MØDRE. Filmen er skrevet af Jakob Weis og har biografpremiere 6. oktober 2022. Optagelserne er netop gået i gang på forskellige locations i Nordsjælland.

Alt for børnene
FÆDRE OG MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Her møder vi forældreskabet med magtstrukturer, dominerende personligheder og en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

FÆDRE & MØDRE er en både morsom, tå krummende og genkendelig komedie om, hvordan voksne mennesker kæmper for at skabe en identitet og position gennem et fællesskabstyranni, som de på én gang desperat higer efter og brændende ønsker at slippe ud af.

Paprika Steen har længe ønsket at lave en film om forældre som gruppe. Hun udtaler:

  • FÆDRE & MØDRE er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går ”til skole“. Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk, tå krummende film, der vil afspejle os selv med det der i sidste ende er det vigtigste: Kærlighed og tilgivelse, med et bittersødt twist.

Topnavne i alle roller
Det er Nordisk Film Production v/ producer Tomas Radoor, der står bag filmen, og sammen med Paprika Steen, har de samlet et sjældent set drømmehold foran kameraet. En perlerække af de mest populære danske stjerner støder hovederne sammen i klasselokalet, skolegården og på hytteturen.

Som ægteparret Piv og Ulrik, hvis datter Hannah skifter skole for fjerde gang, ses
Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann. I de øvrige roller kan publikum glæde sig til at møde bl.a. Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Rasmus Bjerg, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, Line Kruse, Mikael Birkkjær, Martin Greis-Rosenthal, Merete Mærkedahl, Maria Rossing samt norske Lisa Loven Kongsli. I øvrige roller ses også Filippa Suenson, Peter Zandersen og en herlig flok skoleunger.

Paprika Steen bag kameraet for fjerde gang
Med FÆDRE & MØDRE er Paprika Steen gået i gang med sin fjerde film som instruktør efter Lad de små børn (2004), Til døden os skiller (2007) og Den tid på året (2018). Det er tredje gang hun arbejder sammen med manuskriptforfatter Jakob Weis. Første gang var på Folketeatret, hvor han skrev den anmelderroste publikumssucces Toves Værelse med Paprika Steen i hovedrollen som Tove Ditlevsen. Anden gang var Den tid på året som blev Jakob Weis’ spillefilmsdebut som manuskriptforfatter. Samarbejdet mellem de to bar atter frugt, og filmen blev en af årets mest roste danske film, solgte over 320.000 biografbilletter, modtog en Bodil-statuette for Bedste Manuskript til Jakob Weis og en hel stribe andre Bodil- og Robert-nomineringer.

Premieredato: 6. oktober 2022

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden