Pacific Rim

Oprindeligt skulle Guillermo Del Toro have siddet i instruktørstolen for trilogien om Hobitten, men Del Toro syntes det var en alt for langsom en proces, så han valgte at droppe ud af projektet og overlod det til produceren på Hobbitten, nemlig Peter Jackson and the rest is history… Desuden havde Del Toro lagt sin kærlighed på en anden film. En film som screenwriter Travis Beacham havde fået en idé til, efter at han en tåget morgen havde gået en tur langs havnen og syntes, at der ude i tågerne havde været noget som var formet som et stort monster, som rejste sig i vandet. Han forestillede sig hvordan der inde på havnen stod en kæmperobot klar til at kæmpe mod monsteret og dermed var grundideen lagt til Pacific Rim.

Verden er i krig. Ikke med hinanden men med de kæmpestore monstre kaldet Kaijuer. Kaijuer er kommet op fra en sprække i havbunden og ødelægger og dræber alt, hvad de kan komme i nærheden af. Menneskehedens sidste håb er de kæmpestore robotter kalder Jaegere, som skal styres af to mennesker som er neuralt koblet sammen med robotten. Vi følger Raleigh Becket (Charlie Hunham), en tidligere Jaegerpilot som har mistet sin bror i krigen. Han er blevet hevet tilbage i kampen af manden bag kæmperobotterne Stacker Pentecost (Idris Elba) i et sidste desperat for at ende krigen en gang for alle.

Jeg må indrømme, at jeg var ret skeptisk til at starte med, da jeg skulle se filmen. Jeg forventede mest af alt en typisk dommedagsfilm a lá Roland Emmerich. Altså et effektorgie uden nogen særlig substans, hvor historien er blevet negligeret til fordel for en voldsom billeside. Mine forventninger blev heldigvis gjort til skamme, for selvom Pacific Rim rummer afsindigt mange effekter, så glemmer den aldrig historien. Men hvad er det så, der gør Pacific Rim så overraskende god?

Til at starte med er det selvfølgelig historien. Becket skal have en ny partner efter sin brors død og det er dynamikken og ikke mindst kemien mellem Becket og partneren Mako(Rinko Kikuchi), som skaber en interessant udvikling i deres partnerskab. For denne udvikling bliver der nemlig taget tid til og det gør det hele langt mere troværdigt og medfølende. Desuden er det lettende at se, at vi ikke skal præsenteres for et klichéagtig kærlighedsforhold mellem dem. De er bundet sammen af noget mindst lige så stærkt, nemlig sorgen.

Effekterne i filmen er helt fantastiske. Både monstrene og robotterne er både vildt realistiske og meget kreative. Det er tydeligt at se at Del Toro, Beacham og effektskaberne har været i deres kreative hjørne. En fejl som jeg tit synes sådanne nogle film også har, er, at de ofte alt for amerikaniserede og patriotiske, men heldigvis falder Pacific Rim aldrig ned på det niveau. Selvhøjtideligheden kammer aldrig over, da filmen rent faktisk har masser af sort humor og det er også tydeligt at se at de to lettere excentriske videnskabsmænd er med for at ”lette” filmen.

Alt i alt er Pacific Rim en overraskende god film, hvor en både god og interessant udviklingshistorie finder sted mellem vantvittige flotte effekter. Filmen tager sig tid til historien men taber heller aldrig pusten og falder aldrig i den kvalmende patriotiske fælde. Pacific Rim er helt sikkert et kig værd, hvis man er til en fed actionfilm med en god historie.

Karakter:

5/6

Ekstramateriale

I forhold til at Blu Ray discen kommer i en 2-disc udgave, så er der overraskende lidt ekstramateriale. Filmen kan ses med kommentarspor og den indeholder også de sædvanlige Deleted Scenes og Bloopers. Ud over det er der nogle kortere dokumentarer med folkene bag filmen, men generelt set er ekstramaterialet ret overfladisk.

 

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden