Olsen Banden får bronze statue i Valby

Array

Søndag den 12. maj 2019 kl. 12:00 kan man opleve en mindre model af statuen, når den danske og tyske Olsen Banden fanklub i samarbejde med Nordisk Film inviterer til ’afsløringsshow’. Billetter kan købes her

De indledende manøvrer har været undervejs i et stykke tid nu, hvor der har været i tæt dialog med både Københavns Kommune, Nordisk Film, de to fanklubber samt flere skuespillere, der alle bakker op om dette storstilede projekt.

Det er den danske skulptør Thor Larsen, der skal stå for udformningen af de tre statuer. Thor Larsen er bosiddende i Italien og uddannet på kunstakademiet i Firenze, hvor han også underviser.

Thor Larsen har lavet flere kendte skulpturer, der er udstillet i både Danmark og i udlandet, blandt andet “Lykkens Galocher” som står i Roskilde og forestiller H.C. Andersens efterladte hat, stok, taske og galocher ved en bænk.

Foreningens bestyrelse vil nu arbejde hen imod at få finansieret projektet, der samlet beløber sig til ca. 1,7 millioner kroner. Penge skal søges hos fonde, men der bliver også samlet ind blandt alle dedikerede Olsen Banden fans.

Derudover vil der også blive støbt et begrænset antal (1-100 stk.) mindre versioner af statuen, som er 30 cm. i højden og vil koste 5.000 kr. iresin, som er en hård plast med næsten ridsefri overflade, samt i bronze (1-8 stk.) som vil koste 40.000 kr. Alle statuer bliver unikt nummereret, og pengene vil gå direkte til den store statue.

Formanden for foreningen er Henrik Hansen, som er kendt fra det meget vellykkede og medieomtalte projekt med at få rejst en Dirch Passer statue. Statuen blev indviet i 2018 ved revymuseet på Frederiksberg under stor mediebevågenhed og af adskillige skuespillere. Statuen står i dag som en flot hyldest til den store skuespiller.

Olsen Banden Statuen forventes at blive indviet i 2020 eller 2021.

Alle bidrag mødes med stor tak, og der kan doneres via Mobilepay på nr 613690

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden