Ny trailer til DANMARKS SØNNER

Array

Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. De yderste fløje er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19-årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Ali frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle…

DANMARKS SØNNER er en politisk thriller, der trækker tråde fra gadernes baggårde til gangene på Christiansborg. Det er en fortælling om håb og afmagt i et moderne samfund og sætter spørgsmålstegn ved de fjendebilleder, der skabes i frygtens navn. På begge sider. Med København som arena udspilles en gladiatorkamp på liv og død, der for altid vil udviske grænserne mellem godt og ondt, ret og uret, retfærdighed og afstumpethed.

Holdet foran og bag kameraet

I den ene bærende hovedrolle som Zakaria er der skuespillerdebut til det helt unge stortalent Mohammed Ismail Mohammed. I den anden bærende rolle som Ali ses multitalentet Zaki Youssef, og som Martin Nordahl kan publikum opleve Rasmus Bjerg. I øvrige roller medvirker Olaf Johannessen, Imad Abul-Foul, Morten Holst, Özlem Saglanmak, m.fl.

DANMARKS SØNNER er Ulaa Salims første spillefilm – både som instruktør og manuskriptforfatter. Han blev uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med den anmelderroste og prisvindende afgangsfilm Fædreland. Tidligere har han deltaget på forskellige danske og udenlandske filmfestivaler med kortfilm som ExilVore Fædres Sønner og Det Rene Hjerte. Ulaa Salim har været Robert-nomineret flere gangeog vundet adskillige priser, senest for Bedste Kortfilm på Dubai International Filmfestival.

DANMARKS SØNNER er produceret af Daniel Mühlendorph, der dimitterede fra Den Danske Filmskole sammen med Ulaa Salim som producer påFædreland i 2017. De har sammen stiftet filmselskabet Hyæne Film, hvor de har igangsat flere spillefilm. Daniel har tidligere produceret mere end 20 kortfilm, heriblandt ExilMaja og De frie, og har desuden fungeret som henholdsvis lineproducer og producerassistent på flere danske spillefilm.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden