Ny Clausen film på vej

Herluf (Erik Clausen) er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise (Bodil Jørgensen). Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter, Gittes (Lærke Winther), tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. En dag melder Herluf en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender Mester (Leif Sylvester) ham hjem på en tænker. Herluf bliver chokeret, han er begyndt at glemme ting. Og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham – og tager deres liv og relationer op til revision.

Bodil Jørgensen siger om sin rolle:
”Da Erik Clausen ringede og spurgte mig, om jeg ville spille Ingelise, Herlufs kone, tøvede jeg ikke. Eriks beretning er så virkelig og handler jo om, hvordan vi mennesker så let overser selv vores nærmeste. I min familie var det min mor, der langsomt mistede hukommelsen. Min far fulgte hende den snirklede vej ind og ud af virkeligheden. Min far blev ved med at se min mor, som hende han elskede – og den historie vil jeg også gerne fortælle her, sammen med Erik.”

Erik Clausen udtaler:
”Mister du dit arbejde, og mister du din hukommelse, mister du så dig selv? Eller kommer du ind til et jeg, du ikke vidste eksisterede?
Jeg tænkte på Bodil Jørgensen konstant, mens jeg skrev manuskriptet. Hun er tilsyneladende normal. Men tillader sig at vise, at det normale er en undtagelsestilstand. Og jeg nyder selv at udnytte min rustikke alder og det dertil hørende udseende. I filmen er jeg mekaniker på vej til at blive pensionist og må erkende et begyndende hukommelsessvigt. Kan kærligheden holde?”

Hovedrollerne som Ingelise og Herluf spilles af Bodil Jørgensen og Erik Clausen og blandt de øvrige roller ses bl.a. Lærke Winther, Rasmus Botoft, Leif Sylvester, Nicolas Bro, Charlotte Fich, Steen Stig Lommer og Helle Ryslinge.

Erik Clausen (instruktion, manuskript) er en institution inden for dansk film, hvor han som en af de få sande auteurs både skriver manuskript, instruerer og spiller hovedrollen i sine film, der normalt byder på et tidstypisk samfundsrelateret og/eller aktuelt tema, kombineret med charme og humor. Hans film har ofte en hovedkarakter, der er stolt repræsentant for arbejderklassen og denne gang byder filmen – ud over en stærkt spillende Bodil Jørgensen – også på to af hans gamle venner og samarbejdspartnere, Leif Sylvester, der har spillet med i en lang række af Clausens film og Kim Larsen, der leverer filmens karakteristiske og helt nye titelsang. Blandt de mange ikoniske og folkelige film, Clausen har instrueret, er Cirkus Casablanca (1981), Rocking Silver (1983), Mig og Mama Mia (1989), De Frigjorte (1993), Min fynske barndom (1994), Villa Paranoia (2004), Ledsaget Udgang (2007) og Frihed på prøve (2010).

Optagelserne finder sted i Danmark og Polen fra 24. februar til 11. april 2014 og Mennesker bliver spist får biografpremiere landet over 26. februar 2015.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden