Maze Runner: Dødskuren

”Maze Runner: Dødskuren” er det tredje og sidste kapitel af filmatiseringen af James Dashners ungdomsbogserie af samme navn. Filmen løb ind i nogle problemer da hovedrollen spillet af Dylan O’Brien kom slemt til skade under indspilningen af filmen. Den var oprindeligt sat til at skulle have haft biografpremiere i 2016, men først nu, 2 år senere, er den blevet færdiggjort. Spørgsmålet er om den har været ventetiden værd.

Thomas (Dylan O’Brien) sætter det sidste ind for at finde en kur mod den altødelæggende sygdom, der forvandler mennesker til zombielignende væsner. Sammen med gruppen af de undslupne Gladers, skal de bryde ind i den legendariske by Last City, der viser sig at være den farligste labyrint, de nogensinde har stået over for. Samtidig forsøger WICKED at give Thomas og de tilbageværende lysboere deres hukommelse tilbage som led i jagten på kuren.

Forstod du noget af det resume? Hvis ikke, har du næppe set de foregående film i serien og i så fald kan denne film ikke anbefales. ”Maze Runner”-serien hører under genren YA, som er en forkortelse af young adults – en genre som egner sig bedst til unge voksne. Stilmæssigt minder filmene meget om ”The Hunger Games”- samt ”Divergent”-filmene. Faktisk virkelig meget endda. Det er mere eller mindre de samme temaer der går igen, og har man set en eneste YA-film, så har man også set det meste af denne.

”The Maze Runner” fra 2014 var en ganske udmærket lille actionfilm. ”Maze Runner: Infernoet” fra 2015 var dog en kedelig og uinspireret omgang og ”Maze Runner: Dødskuren” minder mere om sidstnævnte end førstnævnte. Her er ikke meget labyrintløb af finde – det var ellers det der gjorde det første kapitel så vellykket. Det er i stedet blevet erstattet med en klassisk genfortælling af kampen mellem det gode og det onde. Og nå ja, så er der også zombier med. Det elsker de unge jo nu til dags.

”Maze Runner: Dødskuren” er en lille tand bedre end sin forgænger. O’Brien beviser atter en gang at han godt kan spille en actionhelt og det bliver spændende at se, hvad han vil give sig i kast med nu hvor hans tid som labyrintløberen Thomas er slut. Specieleffekterne er også udmærkede og et par af actionscenerne formår at underholde. På trods af den komplet vanvittige spilletid på hele 143 minutter (!!!), så er dette kapitel i modsætning til det foregående kapitel ikke helt så søvndyssende kedeligt. Der foregår hele tiden et eller andet på skærmen, hvilket gør at man føler sig jævnt investeret i løjerne… for det meste af tiden. ”Maze Runner: Dødskuren” kunne have været langt værre. Taget kildematerialet i betragtning, kunne den nok ikke har været meget bedre. Fans af serien vil højst sandsynligt sluge den råt, mens andre nok vil gøre sig klogt i at springe pænt og elegant over denne film.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i HD Widescreen 1080p. Billedsiden har et vidunderligt look. Grynniveauet er altid helt tilpas og hverken edge-enchancement eller udtværing forekommer. Derudover er transferet knivskarpt og detaljerigdommen er enorm.

Lydformatet er præsenteret i 7.1. DTS-HD High Resolution Audio. Lyden fungerer mindst lige så godt som filmens transfer. Replikkerne kommer klokkeklart igennem og musikken folder sig ud i samtlige højtalere med bravur uden at overdøve lydsidens andre elementer.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Maze Runner: Dødskuren” indeholder en masse ekstramateriale. Den indeholder bl.a. hele syv velproducerede minidokumentarer ved navn ”Unlocking the Cure”, ”The Final Run”, ”Allies Reunited”, “Dystopia: The Completed World”, “A Look Back: The Director’s Journey”, “Going Out on Top” og “Visual Effects with Optional Commentary”, som alle sammen giver et dybdeborende indblik i skabelsen af filmen. Udover det indeholder disken også et kommentarspor med instruktøren, manuskriptforfatteren og produceren samt en håndfuld slettede og forlængede scener, gag reels og et galleri.

Konklusion

”Maze Runner: Dødskuren” er hvad man kunne have forventet. Fans af de foregående kapitler vil garanteret nyde denne film. Har du ikke meget tilovers for ”The Maze Runner” og YA-film generelt, så bør du nok ikke give dig i kast med ”Maze Runner: Dødskuren”. Denne udgivelse af filmen indeholder en imponerende omgang ekstramateriale og filmen ser og lyder fantastisk på Blu-ray, hvilket i den grad trækker Blu-ray-udgivelsen op.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden