LEV STÆRKT får verdenspremiere på international filmfestival

Array

LEV STÆRKT er blevet udvalgt til at blive vist i Spectrum, en sektion, der viser nye og kommende spillefilm, som er produceret af erfarne filmskabere og kunstnere, der ifølge IFFR, leverer et væsentligt bidrag til international filmkultur.
Den Internationale Film Festival i Rotterdam finder sted fra 22. januar til 2. februar 2014. Festivalen blev stiftet tilbage i 1972 og er især kendt for sin mangfoldighed og fokuserer bl.a. på at opbygge relationer mellem filmskaberne og publikum i en uformel atmosfære.

Syv år efter ”Råzone” blev en uventet succes i de danske biografer i 2006, er holdet bag filmen tilbage med en uafhængig opfølger. LEV STÆRKT bliver – ligesom ”Råzone” – instrueret af Christian E. Christiansen og produceres af Zentropa Entertainments – i co-produktion med det århusiansk-baserede produktionsselskab M2Film.

Hvor ”Råzone” fulgte et slæng unge kvinder, er det i LEV STÆRKT de unge mænds tur.
Gaderæs, alkohol og hurtig kærlighed er alt sammen noget, der kan sparke liv i en rastløs og adrenalinhungrende vennegruppe. Men i LEV STÆRKT får kombinationen fatale konsekvenser, da Nikolaj og hans bedste ven Martin med speederen i bund slår en ung pige ihjel. Martin ryger i fængsel, og Nikolaj går fri. Ramt af skyldfølelse vil Nikolaj gøre alt for at hjælpe Martin videre, men kærligheden kommer i vejen, da Nikolaj forelsker sig i Martins drømmepige og tvinges ud i et voldsomt dilemma. Venskaber og kærlighed bliver sat på spidsen med 200 km/t, og ingen når at tænke sig om, før det er for sent.

LEV STÆRKT er en barsk fortælling om rodløse desperadoer, om venskab, loyalitet og kærlighed – og drømmen om det ultimative kick, der aldrig holder op…

Stærkt cast med bl.a. Shooting Stars
Som i ”Råzone” er det et talentfuldt cast, der bærer LEV STÆRKT. Efter markante roller i den Oscar-nominerede ”En Kongelig Affære” og DR’s ”Forbrydelsen”, sætter Cyron Melville sig i førersædet som Nikolaj i LEV STÆRKT. Karakteren Nikolaj er eneste genganger fra ”Råzone”, og denne gang rykker han ind i hjertet af dramaet. I rollen som bedstevennen Martin kan publikum glæde sig til at møde det unge stortalent Jakob Oftebro, som, efter at have spillet en af de bærende roller i den norske film ”Kontiki”, har en af hovedrollerne i Ole Bornedals kommende tv-serie ”1864” om slaget ved Dybbøl. Som Signe, der uforvarende kommer til at slå splid i venskabet mellem Nikolaj og Martin, ses Danica Curcic, som sidste år fik et stort gennembrud og en Reumert-nominering for Årets Kvindelige Hovedrolle for titelrollen i ”Lulu” på Det Kongelige Teater. Danica Curcic kan i løbet af 2014 opleves i flere bærende roller på det store lærred. Foruden LEV STÆRKT kan biografgængere glæde sig til at se hende i ”Fasandræberne”, Hella Joofs komedie ”Malta – All Inclusive” og Bille Augusts ”Stille Hjerte”.

Danica Curcic og Jakob Oftebro blev i december 2013 udvalgt til at være to af de ti europæiske Shooting Stars, når den internationale filmfestival i Berlin kårer morgendagens stjerner til februar.

I det rastløse og grænsesøgende slæng er også karakteren Tonny, der spilles af ”Vild med dans”-vinderen og tv-værten Joakim Ingversen samt Kenn, der spilles af Caspar Fomsgaard.
Holdet bag filmen

Med LEV STÆRKT er Christian E. Christiansen tilbage i Danmark efter at have instrueret sin anden Hollywood-film ”Where the Devil Hides”, som får amerikansk biografpremiere i 2014. Christian E. Christiansen skrev dansk filmhistorie, da han i 2011 fik sin Hollywood-debut med ”The Roommate” og blev den første danske filminstruktør, der gik direkte ind som nr. 1 på den amerikanske biografliste.

Manuskriptet til LEV STÆRKT er skrevet i samarbejde mellem Christian E. Christiansen og Morten Dragsted, som også skrev ”Råzone” sammen. Filmens fotograf er Ian Hansen, og den klippes af Frederik Strunk og Michael Bauer.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden