LET’S GET LOST på DVD 17 januar

”Let’s Get Lost” var oprindeligt planlagt som en kortfilm, men endte pludselig som en spillefilm i fuld længde – og hurra for det. Filmen imponerede det samlede danske anmelderkorps, rystede den danske filmbranche, og kan med rette betragtes som forløberen for dogmefilmene, endnu før von Trier, Vinterberg og de andre havde nedfældet en eneste regel. ”Let’s Get Lost” dominerede både Robert og Bodil-uddelingerne i 1998, begge steder med priser til Jonas Elmer for bedste film, og selvfølgelig Sidse Babett Knudsen for bedste kvindelige hovedrolle.
DVD-udgivelsen af ”Let’s Get Lost” er muliggjort i samarbejde med Filmmagasinet EKKO, der har indsamlet blandt danske cineaster og filmfans.
Ekstramateriale: Kommentarspor med Jonas Elmer, Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Kopernikus, Bjarne Henriksen, samt fotograf Bo Tengberg.

Synopsis
Let’s Get Lost blev indspillet på tolv dage for næsten ingen penge. Alligevel begejstrede den skæve komedie både publikum, kritikere og kulturpersoner som Lars von Trier. Den gjorde Sidse Babett Knudsen til en stjerne og indvarslede den nye dogme-æra i dansk film. Babett spiller den elskelige hystade Julie, der er godt og grundigt træt af mænd. Hendes kæreste René er netop skredet med en yngre model, og for to år siden lånte hun sin sofa til Mogens (Bjarne Henriksen). Han sidder der endnu og har tilmed fået selskab af sine (to) dagdriver-venner, Steffen og Thomas (Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby). For både kvinder og mænd er filmen et bramfrit indblik i det modsatte køn og deres hverdagsproblemer – fra fisseslikker-teori og fodboldfilosofi til drømmen om den store kærlighed, kunstnerkarrieren og mødet med Michael Laudrup. Instruktør Jonas Elmers (Nynne) debut vandt priser for Bedste film og Bedste kvindelige hovedrolle ved både Robert- og Bodil®-uddelingen. Let’s Get Lost har aldrig tidligere har været ude på dvd.

Sidse Babett Knudsen (Julie) uddannede sig i Paris og har siden starten af 1990’erne været synlig på henholdsvis den danske teater-og filmscene. Listen af film tæller bl.a. ”Let’s Get Lost” (1997), for hvilken hun vandt både en Robert og en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle, “Mifunes Sidste Sang” (1999), ”Den Eneste Ene” (1999), ” Monas Verden” (2001), ”Fukssvansen” (2001), ”Villa Paranoia” (2004) og ”Fakiren Fra Bilbao” (2004). Sidse Babett Knudsen løb med en Bodil igen i 2000 for sin rolle i Susanne Biers ”Den Eneste Ene”.

Nicolaj Kopernikus (Steffen) har for længst bevist, at han mestrer både komikken og dramatikken lige sikkert. Han blev uddannet fra Odense Teater i 1994, og efter gennembrudet i ”Let’s Get Lost”, modtog han tre år senere en birolle-Bodil for sit portræt af den blide alkoholiker Stig i Per Flys ”Bænken”. Det brede publikum kender ham også som Vagn Skærbæk fra ”Forbrydelsen” (2007). Derudover har han medvirket i blandt andet ”Forbrydelser” (2004), ”Voksne mennesker” (2005), ”De Fortabte Sjæles Ø” (2007), ”Til Døden Os Skiller” (2007), samt den aktuelle ”Klassefesten” (2011).

Troels Lyby (Thomas) uddannede sig til skuespiller på Odense Teater 1991-94. Han debuterede i ”Gasolin-teaterkoncert” på Dr. Dantes teater (1994), og har siden spillet en lang række roller på teater, tv og film. Han har vundet Robert-priser for både ”En Kort, En Lang” (2001) og ”Anklaget” (2006) og desuden medvirket i ”Idioterne” (1998) og ”Okay” (2002), samt den aktuelle ”Klassefesten” (2011).

Bjarne Henriksen (Mogens) blev uddannet på Statens Teaterskole og blev efter gennembrudet i ”Let’s Get Lost” endnu mere landskendt som bilforhandleren Svend Aage Hjalmar i Ole Christian Madsens TV-serie om ”Edderkoppen” (2000). Den fynske skuespiller har med stor præcision medvirket i en lang række danske film og TV-serier, bl.a. ”De Største Helte” (1996), ”Festen” (1998), ”Pizza King” (1999), ”Slip Hestene Løs” (2000), ”Dykkerne” (2000), ”Monas Verden” (2003), ”Kongekabale” (2004), ”Lotto” (2006), ”Kunsten At Græde I Kor” (2006), og ”Den Du Frygter” (2008), og er snart aktuel i krigsdramaet ”Hvidsten Gruppen” (2012). På tv har han skinnet igennem i bl.a. ”Hotellet” (2000-02), ”Forbrydelsen” (2007), ”Blekingegade” (2009) og ”Borgen” (2010-2011).

Jonas Elmer (instruktør) havde afgang fra Den Danske Filmskole instruktørlinje i 1995 med afgangsfilmen ”Debut”. Men selve spillefilmsdebuten kom netop med ”Let’s Get lost”, der blev så stor en succes at Elmer kunne betræde den røde løber i op til flere filmprisuddelinger, mens filmens unge skuespillere katapulteredes ud i strålende karrierer. Jonas Elmer instruerede siden bl.a. ”Monas Verden” (2001), ”Nynne” (2005) og den amerikanske romantiske komedie ”New in Town” (2009) med Renée Zellweger i hovedrollen. I år vil han igen være aktuel, denne gang med det romantiske internetdating-drama, ”IRL”.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden