LENE KAABERBØLS SKAMMERENS DATTER snart SOM STORFILM

Lene Kaaberbøls fire bøger om Skammerens Datter er trykt i utallige oplag i Danmark og Skandinavien og er solgt til udgivelse i mere end 25 lande, hvilket gør Kaaberbøl til en af de mest oversatte danske børne- og ungdomsforfattere nogensinde. Sammen med Agnete Friis har hun også skrevet flere kriminalromaner for voksne, bl.a. Drengen i kufferten, som var en amerikansk bestseller i 2012-2013.
Skammerens Datter instrueres af Kenneth Kainz og manuskriptet er skrevet af den Oscar®vindende Anders Thomas Jensen, baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige Skammer-serie på i alt fire bøger.

Dina og hendes to søskende bor i en lille landsby med deres mor, der er Skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige skammerevner, der gør, at hun kan se alle folks løgne, dårlige samvittighed og – ikke mindst – deres skyld og få dem til at skamme sig over det. Men selv om Dina absolut ikke er begejstret for at have skammerøjne, viser det sig snart nyttigt, da hun pludselig – med livet som indsats – hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner…
”Skammerens Datter” tager os med på et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasyverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord…

På en stjernebesat rolleliste ses bl.a. Peter Plaugborg som Drakan (Kvinden i buret, 1864, Submarino, Flammen og Citronen), Jakob Oftebro som Nico (Lev Stærkt, 1864, Kon-Tiki, Max Manus), Søren Malling som Våbenmesteren (1864, Borgen, Kapringen), Stina Ekblad som Dama Lizea (Krøniken, Borgen, Wallander), Maria Bonnevie som Melussina (Belle du Seigneur, Uskyld) og Allan Hyde spiller Davin (True Blood, Den som dræber). De to hovedroller, Dina og Rosa, offentliggøres på et senere tidspunkt.

Skammerens Datter får forventet biografpremiere foråret 2015.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden