LARS MIKKELSEN I KRIG MED PATRICK DEMPSEY

Lars Mikkelsen har fuld fart på sin internationale karriere, og kan snart opleves i rollen som finansiel frihedskæmper i spændingsserien Devils, der får premiere på C More den 10. maj. Den danske Emmy-vinder spiller over for Patrick Dempsey, og er imponeret over det færdige resultat af serien, der handler om penge, magt og mord i en korrupt finansverden.

Lars Mikkelsen får flere og flere replikker på engelsk. Han har spillet fremtrædende roller i succesrige internationale serier som House of Cards, Sherlock, The Witcher og modtog også international hæder i form af en Emmy for sin hovedrolle i den danske serie Herrens Veje. Nu gælder det den sofistikerede spændingsserie Devils, som er baseret på bestselleren ”I diavoli”, som er skrevet af Guido Maria Brera, der selv har arbejdet for investeringsbanken Morgan Stanley i London.

Han har skrevet bogen ud fra egne oplevelser med et marked, som han udviklede en reel indignation over for. Et grådigt marked der bliver ved med at gentage sine katastrofer. Der er nok at blive tosset over, og det kan hurtigt blive politisk, siger Lars Mikkelsen om bogen, som Devils tager sit afsæt i.

Lars Mikkelsen spiller rollen som Daniel Duval, som fører en anarkistisk krig mod det etablerede økonomiske system. Han er leder af hjemmesiden med det undergrundsklingende navn, Subterranea, der fungerer som en form for finansiel Wikileaks.

Karakteren minder lidt om Julian Assange, som grundlagde Wikileaks. Men Daniel Duvals projekt adskiller sig lidt, da det er at afdække den finansielle verden, og hvad den vil over for den menige mand, fortæller Lars Mikkelsen.

Greys hvide verden-stjernen, Patrick Dempsey, er Lars Mikkelsens mægtige modstander i rollen som Dominic Morgan, der er amerikansk chef for en international investeringsbank og samtidig en af de mest magtfulde mænd i den finansielle verden.

Og selvom Lars Mikkelsen har spillet over for en lang række store skuespillere i hele verden, så var det ikke bare ”endnu en dag på kontoret” at spille over for Patrick Dempsey.

Det er sjovt med de store skuespillere. De kan deres kram, og det er altid spændende at se dem udfolde sig. Det er en kæmpe motivation – man tænker, kan jeg matche det? Og så klør man ellers bare på, siger Lars Mikkelsen.

Handlingen i Devils udspiller sig i 2011, og scenen er sat i London hos mægtige NYL Investment Bank. Alessandro Borghi (Suburra) spiller hovedrollen som Massimo Ruggero, der har massiv succes med at handle med værdipapirer som chef for trading. Han er favorit til at blive udpeget til næstkommanderende til Dominic Morgan, som altid har fungeret som en mentor og faderskikkelse for ham.

Men en skandale, der knytter sig til hans kokainafhængige hustru, bliver en stopklods for Massimo Ruggero, og det bliver kun værre, da en af hans rivaler til den eftertragtede post pludselig dør. Massimo Ruggero bliver hovedmistænkt for mord, og går i åben krig mod sin egen chef i kampen for at rense sit navn og finde frem til sandheden.

Det er i den sammenhæng, at Lars Mikkelsens karakter kommer ind i billedet, og seriens instruktør, Nick Hurran, er også årsagen til, at den 55-årige dansker medvirker i Devils. De to arbejdede også sammen på den Emmy-belønnede serie Sherlock.

Det kom i stand via ham. En vidunderlig mand der sammen med sin fotograf har forsøgt at skabe et visuelt koncept, som gør det levende udover en tv-serie. Det tager sig mere ud som en reportage, som var det virkelighed, siger Lars Mikkelsen og fortsætter:

Det er vanskeligt at være på et set med flere forskellige nationaliteter, så jeg er virkelig imponeret over hans arbejde og det færdige resultat med Devils.

Devils består af 10 afsnit og har premiere søndag den 10. maj på C More. Du får to afsnit om ugen.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden