KRIGEN trailer – ny dansk film af Tobias Lindholm

KRIGEN går tæt på den pris, som danske udsendte soldater og deres pårørende risikerer at betale, når de sendes i krig og efterlader familierne i usikkerhed derhjemme. Den stiller skarpt på de store dilemmaer, som danske soldater kan blive tvunget ud i, når de står midt i en krigszone.
I filmen spiller Pilou Asbæk rollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen, der sammen med sine mænd bliver udstationerede i Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria, spillet af Tuva Novotny, at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far.
Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban, og for at redde sine mænd træffer Claus et valg, som får fatale konsekvenser – også på hjemmefronten.

KRIGEN er Tobias Lindholms tredje spillefilm som både instruktør og manuskriptforfatter. I 2010 debuterede han med det anmelderroste fængselsdrama R og to år efter fulgte filmen KAPRINGEN, som modtog adskillige danske og internationale priser, deriblandt en Bodil for bedste danske film samt fem Robert-priser. I kraft af begge sine film samt en stribe af andre tv- og filmprojekter deriblandt Submarino, Borgen og Jagten, blev han i 2013 udvalgt af filmmagasinet Variety som én af de ti mest lovende internationale instruktører.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden