Justice League Dark

Warner Brothers Animations ”Justice League Dark” er den 27’ende film i DC Universe Animated Original Movies-serien, som omhandler de legendariske superhelte fra DC Comics, som vi allesammen kender og elsker. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Aquaman, Cyborg, Arrow og Nightwing – de er her allesammen. “Justice League Dark” er den blot anden film i universet til at have fået en R-rating, hvilket på dansk betyder, at man skal være mindst 15 år for at se den. Lad dig ikke narre af det børnevenlige cover – denne film er på mange måder mere dyster end Christopher Nolans ”The Dark Knight”-trilogi.

Helt almindelige, uskyldige borgere over hele Metropolis og Gotham City gribes pludselig af visioner, så de tror, at venner, familie eller tilfældige folk på gaden er forfærdelige monstre, der skal dræbes for enhver pris. Dødstallet stiger stødt, så Justice League må træde til. Er der overnaturlige kræfter på spil? Den rationelle Batman (Jason O’Mara) mener, at der må være en naturlig forklaring, mens de resterende medlemmer af Justice League formoder en overnaturlig årsag – magi! De søger straks hjælp fra den mand som kan konfrontere disse overnaturlige kræfter, John Constantine (Matt Ryan).

Instruktøren af ”Justice League Dark”, Jay Oliva, har i over 10 år arbejdet for henholdvis Marvel og DC og har i sin karriere instrueret tonsvis af animationsfilm samt stået for storyboard på biografsucceserne ”Ant-Man” og ”Deadpool”. Oliva har i den grad tjek på hvad der gør de forskellige karakterer unikke, hvilket kommer til syne når man overværer ”Justice League Dark”. Jeg har dog ikke stiftet bekendtskab med denne version af Batman og alle de andre superhelte før nu, og derfor virkede denne film til tider meget rodet og forvirrende. Filmen varer blot 75 minutter og byder på et hav af karakterer og konflikter. Blinker man et øjeblik kan man i mange tilfælde blive nødt til at spole tilbage, hvis man vil forstå hvad der foregår.

Er man ny til Warner Brothers Animations ”Justice League”-univers vil “Justice League Dark” højst sandsynligt føles som at bevæge sig igennem en labyrint. Har man set de tidligere film i serien ville dette næppe være et problem, og i så fald kan denne film sagtens anbefales. Det er ikke for sjov at filmen hedder ”Justice League Dark”. Denne film lever i den grad op til sit navn og sin R-rating. Her er blod, vold, bandeord og de vilde actionscener er så pokkers underholdende, at filmen nærmest er værd at se udelukkende pga. dem.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i 1080p High Definition 16×9 1.78:1. “Justice League Dark” ser mere eller mindre perfekt ud på Blu-ray. Billedet er knivskarpt hele vejen igennem, både kontrasten og farvegengivelsen er upåklagelig, og hverken støj, banding eller edge-enhancement forekommer.

Lydformatet er præsenteret i Dolby Digital 5.1. Lydsporet er ligeledes sublimt. ”Justice League Dark” bugner af mindeværdige lydeffekter, og de kommer alle klokkeklart igennem og leveres altid med den helt rette slagkraft. Replikkerne er tydelige og har en god rumklang, og musikken gengives lige så godt.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Justice League Dark” indeholder en masse ekstramateriale. Disken byder på hele seks dokumentarer ved navn ”The Story of Swamp Thing”, ”Constantine Origin”, ”Color of Magic”, “Black Orchid”, “Deadman Casting” og “2016 New York Comic-Con Panel”. De er allesammen velproducerede og giver et godt indblik i hele universet og skabelsen af filmen. Desuden indeholder udgivelsen to ældre tegnefilm fra DC Comics Vault og et kig på Warner Brothers Animations kommende film ”Teen Titans: The Judas Contract”.

Konklusion

Forventer man en masse Batman-action, vil man nok blive skuffet over ”Justice League Dark”, da filmen primært omhandler magikerne John Constantine og Zatanna. Er man i forvejen dedikeret fan af universet kan filmen dog sagtens anbefales. Blu-ray-udgivlsen af ”Justice League Dark” indeholder en masse velproduceret ekstramateriale og filmen ser hamrende godt ud i HD.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden