JULEN HAR RAMT DE DANSKE BIOGRAFER

Vi ved, at danskerne elsker at grine ad sig selv på film og glæden er dobbelt så stor, når vi ovenikøbet genkender hinanden, sådan som det er tilfældet i Paprika Steens velspillede ensemblefilm. Jeg tror, at det er en væsentlig del af grunden til, at så mange danskere har taget ekstra tidligt hul på julen i år. Vi er overbevist om at netop denne film bliver en moderne juleklassiker for eftertiden, sådan som flere af de danske filmanmeldere også har påpeget, siger Frederik Honoré, Market Director hos Nordisk Film Distribution.

Og der er vitterligt lagt op til en helt klassisk jul med and, rødkål og salmesang hjemme hos filmens Katrine og Mads, som spilles af Paprika Steen og Jacob Lohmann. Her værner man om juletraditionerne med alt hvad det indebærer på godt og ondt. Men under overfladen sitrer en stemning af jalousi og ufortalte sandheder, som er ligeså antændelig som et tørt grantræ, – og efterhånden som den tunge julemad bliver skyllet ned, brister enhver illusion om en salig julefred.

Filmen er instrueret af Paprika Steen, som også spiller en af hovedrollerne, mens de øvrige medvirkende tæller bl.a. Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon m.fl.

DEN TID PÅ ÅRET åbnede i de danske biografer torsdag 8. november til fremragende anmeldelser – bl.a. 5 stjerner i Ekstra Bladet, B. T., Berlingske og Filmmagasinet Ekko – og har indtil tirsdag morgen solgt 56.621 billetter inkl. prescreenings. Filmen er en del af Biografklub Danmarks program 2018/19.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden