JAKOB OFTEBRO SKAL SPILLE EN UNG HAMILTON I NY SERIE INSTRUERET AF KASPER BARFOED

Når Jan Guillous succesbøger om den hemmelige agent Carl Hamilton bliver til en tv-serie, bliver titelrollen spillet af nordmanden Jakob Oftebro. Han har tidligere medvirket i bl.a. den Oscarnominerede Kon-Tiki, successerien Monster og det storslåede krigsdrama 1864. Inden længe starter optagelserne til serien Hamilton med danske Kasper Barfod i instruktørstolen. Serien bliver C Mores og TV4s største internationale satsning nogensinde.
– Dette er en drømmerolle for mig. Det bliver en udfordring at forvalte karakterens arv og samtidig udvikle og forny ham. Det bliver vildt sjovt, siger Jakob Oftebro.
Stjerneskuespilleren Jakob Oftebro har hovedrollen som Hamilton i C More og TV4s nye store internationale dramasatsning. Jakob Oftebro har medvirket i blandt andet Monster (2017), Snemanden (2017), Gidseltagningen (2017), Broen (2013) og det storslåede drama 1864 (2014), som han blev nomineret til en Robert for i kategorien Årets bedste mandlige birolle. Han kan netop nu opleves i dramaet Tom of Finland (2017) på C More.
Jakob Oftebro siger: Historien om Carl Hamilton er både spektakulær og spændende, men han er også en utrolig kompleks person. Det er lokkende at få lov til at vise en helt anden side af en så velkendt historie, som alligevel stadig er så uklar. Ikke mindst omkring hvordan han blev rekrutteret til efterretningstjenesten, inden han blev en super agent og helt. Som ung er Hamilton stadig meget søgende. Han prøver at finde sig til rette, og han er bestemt ikke fejlfri, siger Jakob Oftebro.
Serien tager sit udgangspunkt i, hvordan den unge Carl Hamilton bliver rekrutteret til hemmelig agent og hvor vi følger ham på hans første opgave i Europa, der er præget af spændinger mellem USA og Rusland. Der er tidligere blevet lavet film om agent Hamilton med blandt andre Peter Haber, Stellan Skarsgård og Mikael Persbrandt i titelrollen.
Hamilton er en C More originalserie og endnu et skud på satsningen af drama af høj kvalitet.
Josefine Tengblad, dramachef for C More og TV4 siger: Vi har længe holdt øje med Jakob, og nu har vi endelig fundet det perfekte projekt til ham. Han er en af Skandinaviens mest talentfulde skuespillere, og han er perfekt i rollen som Hamilton.
Serien er en stor international satsning og optagelserne foregår både i Stockholm og udlandet. Hovedforfatter Petter S Rosenlund, som blandt andet har skrevet succesen Kampen om det tunge vand. Seriens instruktør er den danske instruktør Kasper Barfoed, som tidligere har instrueret blandt andet Sommeren ’92, Gidseltagningen, Dicte og Den som dræber. Serien produceres af Patrick Nebout fra Dramacorp, som ser rekrutteringen af Jakob som et pletskud.
Patrick Nebout siger: – Vi tror, at vi med Jakob Oftebro som agent Carl Hamilton, Kasper Barfoed som instruktør og Petter S Rosenlund som hovedforfatter har fundet det perfekte team til at videreføre Jan Guillous kompleke, karismatiske helt og skabe noget helt spektakulært.
Jan Guillou siger: Det er altid spændende at se ens skabning leve så mange liv. Carl Hamilton har været en del af mit liv de seneste 30 år, og der har været en del film om ham. Men jeg har altid tænkt, at en tv-serie ville være en rigtig god måde at grave endnu dybere ned i karakteren og hans univers på. Det sker så nu med en ung Hamilton i nutidige omgivelser, og jeg er sikker på, at serien vil appellere til et internationalt publikum og ikke mindst en ny generation.

Hamilton har eksklusiv streaming premiere på C More i 2019.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden