Interview med Russell Crowe

Russell Crowe er netop aktuel med filmen Noah, som er ude på Bluray og DVD, og vi har haft mulighed for en snak med manden.

SPØRGSMÅL: Mr. Crowe, hvor fortrolig var du med historien om Noah?
CROWE: Jeg var meget bevidst om historien. Jeg havde læst Noah historien i Bibelen og har forsket flere fortolkninger af Noas historie.

SPØRGSMÅL: Hvor udfordrende var det at optage denne film?
CROWE: Det var meget udfordrende, fordi jeg var våd det meste af tiden. Og det var meget, meget koldt i Island.

SPØRGSMÅL: Er det sandt, at du blev syg en masse på sættet grund af den konstante regn?
CROWE: Nej, jeg blev ikke syg. Men regnen var bestemt en prøvelse. Vi havde en maskine der lavede regn på settet, og det kunne oversvømme flere fodboldbaner inden for få sekunder. Vi stod i den kolde regn i 36 dage.

SPØRGSMÅL: Pave Francis inviteret dig og nogle andre folk bag filmen til at komme til Vatikanet. Det må have været noget af en oplevelse.
CROWE: Det var det. Det var virkelig. Paven er en meget speciel mand og det var en absolut privilegium at blive inviteret.

SPØRGSMÅL: Noa reddede dyrene fra den store oversvømmelse. Tror du oversvømmelsen virkelig skete, eller er det fiktion?
CROWE: Jeg har aldrig set på Noa som et dyr samler. Jeg har altid tænkt på ham som en apokalyptisk karakter. Jeg læste alt, hvad jeg fandt om det og var overrasket over at finde, at der i alle religioner er der historien om syndfloden, og at en “helt” redder verden.

SPØRGSMÅL: Tror du på skæbnen?
Ja, i mit liv der var tidspunkter, hvor drømme ikke har noget med virkeligheden at gøre, men selvfølgelig var det profetiske drømme. Og jeg ved, at hvis jeg ser nøje og lytte omhyggeligt, kan du se de overnaturlige tegn, der er bestemmende for vores fremtid. Vi alle mødes med forskellige vanskeligheder i hverdagen og overvinde dem, vi vokse og udvikle sig.

SPØRGSMÅL: Du har været i show business i mange år nu. Hvad er din hemmelighed for holdbarhed?
CROWE: Du skal lære at leve med dine fejl. Og du skal være i stand til at sige nej en gang imellem. Det er vigtigt i livet, og det er vigtigt for enhver karriere, du ønsker at forfølge.

SPØRGSMÅL: Du er ved at fejre din 50 års fødselsdag. Er du spændt?
CROWE: Tak for at minde mig om min alder. Heldigvis behøver jeg ikke bekymre dig så meget om min alder. Det er den ene ting, jeg kan ikke rigtig påvirke. Jeg plejer ikke fejre meget på min fødselsdag. Og det ser ud som om jeg vil bruge den næste på at lave endnu en film igen. Det er bare den måde jeg kan lide det.

SPØRGSMÅL: Hvert år ser vi flere film om verdens ende. Hvad tror du, der vil ske efter verden ender?
CROWE: Jeg har to børn, så jeg vil ikke engang tænke på verdens ende. Jeg kan godt lide at tænke på en lykkelig fremtid af mine børn. Og hvad der ligger forude, og hvad der ligger foran os alle.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden