Interview med Karl Urban fra Star Trek Into Darkness

Hej Karl. Din karakter, Dr. ” Bones ” McCoy , har nogle gode one-liners. Hvor meget af dette kom fra manuskriptet, eller har du haft en chance for at improvisere og komme med dine egne?
 
En smule af begge dele. Det er derfor, det er så godt at arbejde med JJ Abrams og Bob Orci, Alex Kurtzman og Damon Lindelof. Der er dette fantastiske manuskript, som de leverer, men når vi er på settet, laver vi flere versioner. Manuskriptet udvikler sig. Det er en frihed JJ og hans forfattere giver os. Sommetider hvad vi kom op med virkede ikke, men så andre gange fungerede det fint.
 
Kernen i Star Trek karakterene er tilbage i efterfølgeren, så du er alt ikke fremmede for hinanden. Ville det være rigtigt at sige, det gjorde settet mere afslappet?
 
Ja, det er korrekt. Det gjorde det nemmere, men så ville vi få hinanden til at grine, når vi ikke skal grine. Det var et godt problem at have (griner).
 
Hvordan var det første dag, hvor i alle var samlet igen?
 
Den første dag vi var sammen var for at læse manuskriptet igennem. Vi var alle begejstrede, det var som første skoledag. Vi havde alle et fælles formål, som da vi lavede den første film var det hele nyt for os, men denne film var vi ikke helt så grønne. Det handlede om at udnytte relationerne imellem figurerne.

Men med den succes, i havde i den første Star Trek film kommer ekstra pres. Følte du noget pres til at overgå den første film?
 
Nej, det gjorde jeg ikk, JJ kan igen krediteres med det. Han lod os ikke føle presset. Når du har så meget tillid til din leder, som vi havde, vidste vi at vi ville være OK og gjorde noget særligt.  

Star Trek Into Darkness - Karl Urban - 04

Nogle af dine største roller har været i film; Dredd, The Bourne Supremacy, osv – hvor din karakter er involveret i kamp og actionscener, men i Star Trek-filmene er Bones er primært på broen. Vil du gerne have til at være en del af handlingen lidt mere, eller er du glad for at være lidt i baggrunden?
 
Jeg kan lide ændringen. Som du siger, jeg har lavet en masse action film og jeg misunder ikke Chris og de ??andre fyre som skal ud og lave alt det stunt arbejde. Jeg kan lide at fyre et par one-liners af. Jeg ville dog gerne blive “beamet” et sted hen.
 
Det er sandt. Vi har ikke hørt dig sige “Beam me up, Scotty”.
 
Ja. Jeg ville elske at blive transporteret eller andet sted (griner). Jeg kan ikke lade Spock og Kirk have alt det sjove selv.
 
Hvad bedre sted at hænge ud end på Enterprise. Hvordan var Enterprise sættet?
 
Amazing. En masse arbejde gik med bygningen af Enterprise for at gøre det næsten ægte. JJ gjorde alt om at lave et reelt miljø, det var et kæmpe sæt. Det var næsten som om det var et fuldt fungerende sæt. Det har gjort det lettere for skuespillerne at tro på at de rent faktisk var på Enterprise.
 
Lad os tale om JJ. Jeg har hørt, at han aldrig mister besindelsen på sættet?
 
Det er sandt. Jeg har aldrig set ham forfjamsket eller miste besindelsen. Han er altid rolig. Han beskæftiger sig med problemerne, uanset hvor dårlige ting er. 

Spørgsmål: Er han menneske?
 
( Griner) Seriøst det tætteste jeg så ham komme på at blive forfjamsket var under den første film, hvor hele holdet fik grineflip. Vi kunne ikke stoppe med at grine. Det var ligesom vi var i børnehave. Hvad JJ gjorde var bare at gå væk fra sættet. Han sagde, “Jeg er smuttet indtil i får styr på jer selv”. Vi blev chokerede da han forlod sættet.
 
Spørgsmål: Wow.
 
Ja. Han fik sit budskab igennem.
 
Af alle de ledende medlemmer af rollebesætningen, du og Simon Pegg er kendt som de største Star Trek fans. Vil du kalde dig selv en Trekkie?
 
Nej, jeg vil ikke beskrive mig selv som en Trekkie, men jeg er virkelig en fan. Jeg elskede den oprindelige serie, men jeg kan også forstå, hvad JJ gør med hans film. Du kan ikke altid tilfredsstille alle, men hvad jeg tror JJ har gjort, er at holde de fleste af Trekkies glade, men også gjort Star Trek underholdende for nye fans.
 
Hvad kan du huske om Bones, spillet af DeForest Kelly, i den oprindelige serie?
 
Den vigtigste ting jeg husker, er at han kom i konfrontation med Spock. Jeg syntes, det var interessant. McCoy´s hjerte og passion var modsat Spock´s kolde logik. De har ofte fremført og givet Kirk begge sider af argumentet, så var det op til Kirk at afgøre.

Kan du beskrive den scene, hvor du rører Tribble? Det ser ud som det ville have været en sjov en at optage.
 
Det var faktisk JJ som styrerr den mekanisme, der animerer Tribble i denne scene. Det var meget cool.
 
Virkelig ? Hvordan.
 
Han var under bordet der styrede den.
 
Hvad om stramme dragter som fyrene måttet bære. I tv-serien var der en masse snak om de korte nederdele skuespillerinder bar, men her fyrenes dragter temmelig afslørende.
 
Ja, afslørende er at sige det mildt. Vi grinede en masse, selvom de var svære at komme ind og ud af. Den vigtigste ting, er at de ser godt ud på skærmen.
 

Kvindelige publikum medlemmer er glade.
 
Ja. Jeg tror JJ ønskede at tilfredstille begge køn.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden