Instruktør bag Donald Trump-kritisk film anholdt

Ny dokumentar skildrer skotter i krig med amerikansk magnat

Søndag den 18. december kl. 14.15 byder SønDok i Cinemateket på historien om en gruppe skotter, der tager kampen op mod den amerikanske forretningsmand og tv-stjerne Donald Trump. Du kan også møde filminstruktøren Anthony Baxter, der blev anholdt af skotsk politi, mens han forsøgte at dokumentere konflikten.
Anthony Baxters kontroversielle dokumentarfilm, der beskriver både fejden og arrestationen, hedder ’You’ve Been Trumped’ (2011).
I udgangspunktet handler den om en gruppe stolte skotske husmænd, der tager kampen op mod den amerikanske milliardær og mediemand Donald Trump. De kæmper mod overmagten for at forsvare en af Europas mest miljøfølsomme kyststrækninger, hvor Trump vil bygge to nye golfbaner, 1.500 luksushuse og et hotel med 450 værelser. Selv den skotske regering pludselig ændrer sin egen miljølovgivning, så den passer til Trumps byggeri.

[youtube id=”NpZXUBNJSSI” width=”600″ height=”350″]

Bulldozerne begynder at køre, og snart oplever flere beboere, at de ikke har vand og mangler elektricitet. Desuden bliver deres klager ignoreret af politiet.
Instruktør Anthony Baxter vil efter visningen fortælle om sit arbejde med filmen og svare på spørgsmål fra publikum. Blandt andet kan man høre, hvordan sagen foreløbig har ført til et længere tovtrækkeri om de dna-prøver, som instruktøren og produceren af ’You’ve Been Trumped’ har afgivet til politiet.

Se The Guardian-interview med Anthony Baxter her: http://www.guardian.co.uk/film/video/2011/jun/08/sheffield-doc-fest-anthony-baxter

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.

Tid: Søndag den 18. december kl. 14.15. Varighed 120 min. inkl. debat med instruktøren.

Pris: 25 kr.

Læs mere om filmen og bestil billetter her.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden