Insidious: Chapter 3

Af en eller anden grund fik ”Insidious: Chapter 3” aldrig dansk biografpremiere. Det gjorde makværket ”Sinister 2” derimod. Sikke en skam. ”Insidious: Chapter 3” er nemlig langt bedre og uhyggeligere end ”Sinister 2”. Men vær ikke ked af det! Det tredje kapitel i James Wans gyserserie er nemlig lige udkommet på DVD og Blu-ray i Danmark. Nød du de to første ”Insidious”-film? Så kan du roligt se frem til dette kapitel. Jeg garanterer, at du ikke vil blive skuffet.

”Insidious: Chapter 3” er en prequel og foregår altså før hjemsøgningen af familien Lambert. I denne omgang introduceres vi til en helt ny familie, der bliver terroriseret af dæmoner fra The Further. Elise Rainier (Lin Shaye) vender atter engang tilbage i rollen som den dygtige spøgelsesjæger, der i denne omgang går med til at bruge sine evner til at kontakte de døde, for at hjælpe en teenagepige ved navn Quinn Brenner (Stefanie Scott), der er blevet udvalgt af mørke kræfter.

Insidious4

De to første kapitler i ”Insidious”-serien blev instrueret af den garvede instruktør James Wan. Da han blev tilbudt at instruere ”Fast & Furious 7”, gik tjansen videre til Leigh Whannell, som stod bag manuskriptet til de forrige film i serien. ”Insidious: Chapter 3” er altså Whannells debut som instruktør og det må siges, at han har gjort det godt. Virkelig godt endda. Der er til tider lidt problemer med filmens flow, men looket og uhyggen fra de to først film er i den grad til stede. Der bliver sjældent lagt meget vægt på godt skuespil i gyserfilm, men denne film indeholder en god portion af gode præstationer.  Veteranen Lin Shaye er som altid veloplagt, Dermot Mulroney får meget ud af rollen som den kærlige fader i familien og den ukendte Stefanie Scott rammer plet i rollen som den hjemsøgte teenager. Thumbs up!

Væsnet der hjemsøger stakkels Quinn, ”the man who can’t breathe”, er desuden møghamrende skræmmende at se på. I filmens tredje akt ser man ham desværre lidt for ofte, hvilket gør at han fremstår mindre og mindre uhyggelig. Det er nærmest det eneste negative, som jeg har at sige om ”Insidious: Chapter 3”. Den første time er hamrende velykket. Den er spændende, intens og vigtigst af alt: ekstremt uhyggelig. Desværre går luften lidt af ballonen henimod slutningen, hvilket virkelig er en skam. Misforstå mig ikke. Filmens sidste akt er udmærket, men uhyggen daler drastisk. Filmen er propfyldt med gode idéer og effektive chok, men jeg ville ønske, at Whannel havde gemt nogle af de allerbedste af slagsen til det sidste akt. Det ændrer dog ikke på at ”Insidious: Chapter 3” i det store hele er en meget vellykket gyserfilm. På grund af filmens problematiske flow, kan den ikke helt komme op på 5 stjerner, men den får alligevel en stærk anbefaling med på vejen herfra. Lav gerne 4’er!

Insidious1

Billede og lyd:

Billedformatet er præsenteret i 16:9 Widescreen, Anamorphic HD 1080p. ”Insidious: Chapter 3” ser brandgodt ud på Blu-ray. Farverne gengives fornemt, og billedet plages hverken af gryn eller støjreduktion.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio. Diskens lydspor er også fremragende. Både dybe og høje toner kommer klokkeklart igennem og filmen er spækket med et væld af stemningsfulde lydeffekter.

Ekstramateriale:

Blu-ray-udgivelsen af ”Insidious: Chapter 3” indeholder en god sjat ekstramateriale. Disken byder på hele 5 velproducere featurettes ved navn ”Making Chapter 3”, ”Stunts”, ”Macabre Creations”, ”Cherry Glazerr” og ”A Psychic Medium Speaks”. Udover det indeholder udgivelsen en bunke slettede scener samt et par trailers. Ekstramaterialet strækker sig over en times tid.

Insidious3 

Konklusion:

Jeg har i min tid som anmelder på XPlay haft den tvivlsomme ære af at anmelde en del gyserfilm, som alle sammen har fået 2 stjerner. Gode gyserfilm er nemlig sjældne i disse dage, men de findes tydeligvis! ”Insidious: Chapter 3” er i min optik ikke helt på niveau med de to første kapitler i serien, men den kommer meget tæt på. Her er nok gys og gru til at tilfredsstille selv den mest garvede gyser-freak. Filmen ser og lyder fremragende på Blu-ray og udgivelsen indeholder også en del velproduceret ekstramateriale.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden