I DAG DØDE DVD’en – VILLADS FRA VALBY kommer IKKE på DVD, men KUN digitalt

REGNER GRASTEN FILM lancerer som de første nogensinde en dansk familiefilm succes direkte på de digitale platforme. VILLADS FRA VALBY der solgte over 85.000 billetter i biografen kommer derfor IKKE på DVD, men kun på de digitale platforme. Sammen med LEVEL K laver Regner Grasten Film ren digital lancering af Villads Fra Valby!

Den charmerende fortælling om drengen Villads fra Valby udkommer i dag på Blockbuster, iTunes og Google Play som eksklusiv digitalt SALG. Og den. 20. juni bliver Villads Fra Valby også tilgængelig for leje og udvides til platformene Viaplay og SF Anytime. Det er første gang at en børnefilm udelukkende lanceres via de digitale platforme og ikke udkommer på fysiske formater.

Regner Grasten: ”Politikerne har bedt os producenter om at finde alternative distributionsformer for fremtidens film. Jeg har derfor besluttet mig for at lægge ud med én af vores store succeser: Villads Fra Valby, som normalt ville være en klassisk dvd lancering. Jeg tror på en fremtid, hvor du både har biografen som platform, men også de digitale medier. Men jeg tror ikke på, at det skal ske samtidigt. Man skal respektere biografens eksklusivitet og ikke sende ud, som om det var en udsalgsvare. Det støder publikum. Det er som at købe en julegave og så se den på udsalg juleaften. Til gengæld tror jeg, at det efterfølgende fysiske salg er en død sild, og tror virkelig meget på den digitale fremtid. Jeg tror at man i fremtiden vil lancere film ENTEN i biografen ELLER på de digitale platforme. Og med Villads Fra Valby prøver vi om danskerne er parate til den nye fremtid”.

Villads Fra Valby er baseret på Anne Sofie Hammers kendte børnebogsserie af samme navn, som er solgt i mere end 100.000 eksemplarer. Villads Fra Valby er instrueret af debuterende instruktør og skuespiller Frederik Nørgaard, som også selv er på rollelisten. Derudover medvirker bl.a. Luca Reichardt, Ben Coker som Villads, Iben Dorner, Kristian Ibler og Patricia Schumann. Filmen er produceret af Regner Grasten Film med støtte fra børnefilmkonsulenten Åke Sandgren fra Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio.

Synopsis:
6-årige Villads er en helt almindelig dreng, som forbereder sig på sit næste store skridt; første skoledag. Igennem forskellige hverdagsbegivenheder møder Villads barndommens udfordringer med en levende fantasi og uspoleret barnelogik. Men i en verden, hvor de voksne sætter dagsordenen, konflikter hans barneperspektiv ofte med omgivelserne og bringer ham i fedtefadet.
Pressen skrev blandt andet:

“Villads fra Valby” er en ung film fanget i en gammel sjæl. Som Kragh-Jacobsens “Gummi-Tarzan” fra 1981, hvor slapsvansen Ivan drømmer sig stærk som Tarzan. Det vil jeg gerne kreditere debutant-instruktør Frederik Meldal Nørgaard for. Nørgaard bryder skabelonen med et nærværende håndholdt, kompetente forældre og problemer, ingen skideballe, men heller ingen kunstige grin. Bare almindeligt overskud fra det, der opleves som et ægte, almindeligt sted derude i familien-DK.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden