Hvem er York Ghost Merchants?

En lang kø samlet sig ned ad The Shambles i York. Nysgerrig efter, hvad folk stod i kø for, gik vi til fronten og stillede os foran et butiksvindue med et skilt, hvorpå der stod The York Ghost Merchants. Men hvem er The York Ghost Merchants, og hvorfor er de så populære?

Med over 1,2 milliarder visninger på TikTok er det sikkert at sige, at The York Ghost Merchants er gået viralt, og dertil nogle, da denne lille butik i York indeholder små spøgelser lavet af et forretningshemmeligt materiale. Butikken er fuldstændig fyldt med håndlavede og håndmalede spøgelser, hvor ikke to spøgelser nogensinde er ens.

Butikken er blevet skabt og designet af David Bloodworthy og Angus Mcarthur, som sagde, at den sigter mod at fortælle historien om spøgelsesfremstilling, som går mere end 600 år tilbage.

David fortalte The York Press:

Historien, vi fortæller, er traditionen for spøgelsesfremstilling, som går tilbage til 1400-tallet, hvor pilgrimme købte badges, tokens eller souvenirs, som de ville tage med til hellige helligdomme for at blive gennemsyret af positiv ånd og energi.

De skabte effektivt deres egne held og lykke.

Selvom deres oprindelse er indhyllet i mystik, synes York Ghosts at have fulgt en lignende tradition, udskåret i eg og brugt som beskyttelse mod det onde gennem årene.

York er kendt som de tusinde spøgelsers by – men det burde være 2.000 nu – og omtales ofte som den mest hjemsøgte by i Europa, så det er næsten utænkeligt, at der ikke har været nogen steder at købe et traditionelt York Ghost i byen i det mindste det sidste århundrede.

Vi er glade for, at vi nu er i stand til at rette op på denne balance, og ser frem til, at York Ghosts igen bliver genhuset og værdsat i alle fire hjørner af kloden.

Du vælger blot enten en lille (£9) spøgelse eller et stort (£17) og betal ved skranken i en vidunderligt tema og finurlig butik.

Hvis du vil have turistattraktioner og ting at lave i York, kan du besøge Hole in The Wand, du kan besøge en Harry Potter-butik, men kan du tage en unik souvenir med hjem, en af ??en i verden for mindre end £20. Jeg tror ikke. Du kan dog få en af ??de mest populære spøgelsesrelaterede souvenirs med hjem som et minde om dit besøg.

Men hvad gør The York Ghost Merchants så populær?

York Ghost Merchants popularitet

York by er stolt af sin hjemsøgte fortid og er kendt for sine spøgelser. Hjemsøgte steder og spøgelsesagtige tilsynekomster er blevet en del af Yorks arv og står til side for vikingerne og romerne som direkte arv fra byen.

Original York Ghosts er håndlavet i et værksted placeret over butikken på The Shambles i York (der er også et værksted lige rundt om hjørnet i deres georgianske rækkehus på St Saviourgate). Spøgelserne er lavet med britisk materiale og laves kun i små partier, så spøgelserne er unikke. Fremstillingen af ??spøgelserne er en forretningshemmelighed, som købmændene aldrig vil afsløre.

Der er et gammelt håndværk, der går ind i skabelsen af ??disse spøgelser, og deres form og form er afledt af virksomhedens egen personlige samling af historiske artefakter og billeder, en York-souvenir, der er ulig nogen anden, uden at noget andet spøgelse nogensinde er det samme som dit.

Køb af et spøgelse kommer med sin egen ceremoni, da kunder går gennem en butik med over 1000 spøgelser i begge størrelser, og når kunden vælger det spøgelse, de gerne vil have, tager de et billede af det i en specielt oplyst piedestal, før det pakkes i en rejseæske og tager til sit nye hjem.

Så til dig besvare spørgsmålet om, hvad der gør dem til popularitet. Jeg er stadig ikke helt sikker, jeg føler, at det er en blanding af en viral trend blandet med det unikke ved varen og hele ceremonien og det personlige præg, der gør dette til et must have-souvenir, når man besøger York. Det faktum, at hver enkelt er unik, er også en fin detalje, og i betragtning af at det i det væsentlige er 1 af 1 (med hensyn til lakering) så £9 for et lille spøgelse og £17 for et stort spøgelse virker ikke så langt ude, hvad prisen angår.

York Ghost Merchants-produkter

Hvert spøgelse med sin egen ånd legemliggør, hvad York handler om. Du ved, hvad du får i det sekund, du går ind i butikken, og til to prisniveauer vil du aldrig tage fejl eller forvirre, når det kommer til butiksvariation. Du vil have enten et lille spøgelse eller et stort spøgelse, det er så enkelt som det bliver.

Beliggende på The Shambles selve bygningen blev bygget i 1780 og er en traditionel butik med en georgisk arv og tema. Egetræsvægge og montrer viser spøgelserne, mens de hjemsøger butikken på jagt efter en ejer.

Butikken udgiver også spøgelser i en speciel udgave, og i stedet for en normal netbutik vil der være et flash-udsalg online af de sjældneste spøgelser, som nogle gange er lavet af forskellige materialer. Nogle spøgelser i fortiden er blevet kontraheret til udenforstående producenter, herunder bronze, aluminium, ye, tin og kobbersmed spøgelser.

Disse sjældnere spøgelser er kendt som Black Box Ghosts. De mest eftertragtede spøgelser, der kan samles, af dem alle, der kommer i en specialbestilt sort og guld præget æske, med et indstikskort, der angiver udgavenummeret og batchen med en dato og initialer for den købmand, der har afskrevet spøgelset.

Videresalg af disse spøgelser er sindssygt med hver eneste Ebay-notering, jeg har set sælge for dobbelt så meget som minimumsprisen. Knapheden ved ikke at være tilgængelig online og kun tilgængelig i butikken har skudt gensalgsværdien betragteligt op.

For sjældnere stykker har jeg set spøgelser sælge for op mod £500 og mens vi taler en liste er på Ebay sidder kl £1000 med over 50 budgivere, der går i gang for at øse et sjældent spøgelse op.

York omtales som den mest hjemsøgte by i Europa, og indtil The York Ghost Merchants ankom var der ingen steder i byen at købe en traditionel York Ghost i mindst et århundrede.

Ejer en unik souvenir fra den mest hjemsøgte by i Europa, som du ikke finder andre steder i verden. Jeg må indrømme, at da jeg gik forbi køen, så jeg ikke, hvad balladen gik ud på.

Der gik ti minutter, og jeg følte pludselig frygten for at gå glip af noget, men jeg var stadig overbevist om, at jeg ikke stod i kø til en butik med små spøgelser. To timer gik, og jeg var på Ebay og ledte efter mit eget spøgelse. Sand historie. Disse ånder ved virkelig, hvordan de lokker dig ind!

For mere information om The York Ghost Merchants kan du besøge deres officielle hjemmeside på

https://www.yorkghostmerchants.com/


Kilde: Back to the Movies

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden