Hjemme i Verden – en portrætfilm om Kirsten Thorup

”Hjemme i Verden – En portrætfilm om Kirsten Thorup” skildrer Kirsten Thorups rejse fra barndommens lille stationsby Gelsted til 60’ernes København. Der var intet, som pegede på, at den unge Kirsten Thorup skulle blive forfatter. Som hun siger: “I begyndelsen var det lidt pinligt, at jeg beskæftigede mig med noget så udsigtsløs som at skrive digte. Det blev ikke betragtet som et rigtigt arbejde”.

Filmen kan streames fra onsdag den 27. september kl. 12.00 på https://vimeo.com/ondemand/hjemmeiverden

I filmen fortæller Kirsten Thorup med sjælden åbenhjertighed om sit liv og sin kunst – og forholdet imellem dem. Med nedslag i romanerne og teaterstykkerne gennem 50 år får vi ikke bare forfatterens egen historie. Men vi oplever også de kraftige forandringer i samfundet, som forfatterskabet både afspejler og kommenterer.

Filmen giver desuden indblik i den kunstneriske proces og alle de overvejelser, som Kirsten Thorup gør sig, når hun begynder på en bog.

Filmen henvender sig både til forfatterens trofaste fans og nye læsere, der får mulighed for at stifte bekendtskab med Kirsten Thorup og hendes vigtige forfatterskab.

Torben Skjødt Jensen er filmens instruktør og Linda Wendel og hendes selskab Babyfilm, er kommet med ideen og producerer portrættet.

Da filmen havde premiere fik den fantastiske anmeldelser bl.a.:

Politiken 4 hjerter. Kim Skotte:
”Thorup fortæller veloplagt og præcist”

Weekendavisen. Linea Maja Ernst
”Det er herligt at høre Thorup fortælle om sin forfatterpraksis. Der er ingen kruk, men masser af indsigt I forfatterens værksted”.

Jyllands-Posten. Nanna Frank Rasmussen
”Portrætfilm om den danske succesforfatter inspirerer til at læse hendes bøger”

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden