Goosebumps

Bøgerne Gåsehud af R. L. Stine bliver i denne film vækket til live da Zach (Dylan Minnette) flytter med sin mor til Madison, Delaware. Her møder han nabopigen Hannah (Odeya Rush) som han hurtig får interesse for, desværre går hun ikke i samme skole som ham da hun bliver skolet hjemme af sin lidt mærkværdige far forfatteren R. L. Stine (Jack Black).
Zach mistænker Stine for at mishandle Hannah da han hører skrig fra deres hus, men ingen vil tro ham og da han tror Stine holder Hannah fanget imod hendes vilje vælger han at tage affære selv. Derfor bryder han ind i deres hus sammen med hans nye skolekammerat Champ (Ryan Lee). Inde i huset støder de på Stines kontor og først her opdager de at han er selveste forfatteren R. L. Stine da alle de bøger han har skrevet står på en hylde. Hver bog har hver sin lås på og da de finder nøglen er de af bare nysgerrighed nødt til at åbne en af bøgerne. Hvad de ikke ved er at der er noget magisk over Stines egne bøger, monstrene han skriver om kan nemlig kravle ud af bogen når den åbnes.
De får desværre åbnet for et af de større monstre nemlig Den Afskyelige Snemand og denne stikker af så snart den kommer fri af bogen. I postyret falder der flere bøger ned og en bog mere åbnes ved faldet – dette viser sig at være dukken Slappy der kommer fri og han har ikke et ønske om at skulle tilbage i bogen igen så han begynder snart at plage den lille by ved at befri det ene monster efter det andet.
Det er nu Zach, Hannah, Champ og Stines opgave at redde byen.

goosebumps 1

Filmen er jo baseret på Gåsehud bøgerne, 44 bøger hvor den første kom ud i slut 90’erne, men den følger ikke en bestemt bog da alle Stines monstre er blandet ind i filmen. Jeg har aldrig læst bøgerne, men eftersom den rigtige R. L. Stine er kort med i filmen som Mr. Black og har været med bagom som man kan se i ekstramaterialet så er filmen nok lavet efter hans ånd.
Goosebumps er en gyserfilm for det yngre publikum, men jeg synes den er utrolig underholdende for voksne med en barnlig sjæl. Det er nok de færreste der vil blive decideret bange – så jeg vil ikke kalde det en gyserfilm, men mere en humoristisk eventyrfilm.
Monstrene i filmene er ret godt lavet især den afskyelige snemand, varulven og den flyvende puddel er mine favoritter.
Jeg tror godt at det kan skuffe nogle at der er lagt så meget vægt på romancen mellem Zach og Hannah i stedet for bøgernes historie, men for sådan en som mig der elsker romance gør det bestemt ikke noget.

L-r, Ryan Lee, Dylan Minnette, Odeya Rush and Jack Black star in Columbia Pictures' "Goosebumps."
L-r, Ryan Lee, Dylan Minnette, Odeya Rush and Jack Black star in Columbia Pictures’ “Goosebumps.”

Billede & Lyd:
Format: 1080p High Definition (2.40.1.)
Audio: Engelsk 5.1 DTS-HD Master Audio, catalansk 5.1, italiensk DTS-HD Master Audio og spansk DTS-HD Master Audio.
Undertekster: Engelsk, dansk, finsk, italiensk, norsk, spansk og svensk.

Extras (ekstramateriale):
Cast blooper reel (sjove fraklip).
Alternate opening.
Deleted scenes.
All about Slappy (Den rigtige R. L. Stine, skuespillerne, dukkeførerne, Slappy selv og instruktøren fortæller om Slappy).
Beginner’s guide to surviving a Goosebumps creature (Dylan Minnette og Ryan Lee fortæller om hvordan man overlever filmens monstre – med masser af klip fra filmen).
Strange things are happening… On-set (Dylan Minnette har lavet en video dagbog med mærkelige hændelser under optagelserne af filmen).
Creaturefied! (Make-up designer og creature make-up designer viser hvordan man laver falsk blod og et mumie hovedkostume).
Cast Screen test Gallery (4 forskellige scener som skuespillerne øver).
Previews (Trailere for 4 andre film).

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden