Frost 2 (Frozen 2) – Anmeldelse

Da Frost eller Frozen på engelsk kom i biograferne i 2013, gjorde dens blanding af throwback-elementer og den banebrydende CGI-animation den til en af Disneys største hits. For efterfølgeren blev der truffet beslutning om at holde sig til de elementer, der gjorde Frost så populær: temaer om søsterskab og familie, strejf af romantik og komedie, fantasy / eventyrelementer og (yderst vigtigt) musikalske numre. Sang-teamet af kone-og-mand Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez og komponisten Christophe Beck blev bragt tilbage for at skabe et soundtrack, der efterlignede, men ikke gentog Frozen. Resultatet er otte nye sange, hvor der er hits, men ikke et i “Let it Go” størrelsen.

Den største vanskelighed, som forfatter / instruktør Jennifer Lee og co-instruktør Chris Buck stod overfor, var at fortælle en historie, der er ny og interessant. Det skulle være om at gå fremad mere end at se tilbage. Mens den første film blev inspireret af H.C Andersens “Snedronningen”, trækker Frost 2 noget af sin inspiration fra flere andre kilder, bl.a Hayao Miyazakis værker. Hvilket ikke er overraskende, da mange af animatorerne på Disney har indrømmet beundring for output fra Studio Ghibli.

Frost 2 åbner i det behagelige terræn, der er etableret ved afslutningen af ??Frozen. Dronning Elsa (Idina Menzel), der har udnyttet sine magiske evner, hersker over den fredelige og velstående by Arendelle. Hendes søster, prinsesse Anna (Kristen Bell), giver råd og støtte, som det passer til den elskede yngre søskende af en hersker. Anna’s isskærer Kristoff (Jonathan Groff), har besluttet at bede sin kongelige kæreste om hendes hånd i ægteskab, men hver gang han starter et sker der ting der forhindrer ham i at gennemføre sit frieri. Endelig giver snømanden Olaf (Josh Gad), nu immun mod smeltning (på grund af hans ”perma-frost”), løbende komisk lettelse og er et lyspunkt i Frost 2. Selvom alt synes godt, trues Arendelle imidlertid af styrker fra en mystisk fortryllet skov. Ledsaget af sin søster og venner skal Elsa trænge ind i tågen, der omgiver skoven, temme kræfterne i luft, vand, ild og jord og opdage den mørke hemmelighed, der truer hendes rige.

Fantastiske, krystalklare visuals gengives med levende nuancer og lige nok til et “animeret” touch for ikke at virke for realistisk – dette er ikke et forsøg på at gå tå til tå med sommerens The Lion King. Filmens fantastiske scener viser en dygtighed ved berøring, der bringer liv til animatørernes fantasi.

null

Selvom filmen introducerer flere nye figurer, inklusive dem, så er det den tilbagevendende kvartet, som de fleste seere vil bekymre sig om. For børn er seks år lang tid, og det er et åbent spørgsmål, om tidsforløbet vil mindske franchisets magi. (Som en anerkendelse af dette handler et af filmens temaer om ændringen, der kommer fra at vokse op.) Frost 2 er en værdig opfølgning med nok hjerte, action og musik til at underholde både yngre og ældre seere. Den er ikke helt på niveau som sin forgænger, men er rigtig god fortsættelse.

Frost 2 har biograf premiere 25 December 2019.

Danske stemmer til “Frost 2”:
Anna – Kristine Yde Eriksen
Elsa – Maria Lucia Heiberg Rosenberg
Olaf – Martin Brygmann
Kristoffer – Kenneth M. Christensen
Løjtnant Mattias – Ken Vedsegaard
Kongen – Henrik Prip
Dronning – Tina Dickow
Yelena – Trine Appel
Anna 5 år – Simone Bergstrøm Søsted
Elsa 8 år – Sally Bergstrøm Søsted
Ryder – Anton Hjejle
Honeymarin – Camilla Lau
Pabbie – Thomas W. Gabrielsson
Kong Runard – Jens Zaco Bøye
Sven – Kenneth M. Christensen
Bulda – Szhirley Rokahaim
Hans – Christian Lund
Øivind – Harald Stoltenberg

Engelske stemmer til “Frozen 2”:
Anna – Kristen Bell

Elsa – Idina Menzel
Olaf – Josh Gad
Kristoff/Kristoffer – Jonathan Groff
Løjtnant Mattias – Sterling K. Brown
Kongen – Alfred Molina
Dronning – Evan Rachel Wood
Yelena – Martha Plimpton
Ryder – Jason Ritter
Honeymarin – Rachel Matthews
Pabbie – Ciarán Hinds

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden

Udmærket fortsættelse, men ikke helt på niveau med den første Frost.Frost 2 (Frozen 2) - Anmeldelse