Fremad (Onward)

I Disney og Pixars ”Fremad”, der foregår i et forstads-fantasymiljø, får brødrene Ian og Barley foræret en trylleformular, som de bruger til at fremmane deres far – eller i al fald halvdelen af ham. De to brødre må derfor lede efter et gammelt kort som kan lede dem videre til Fønixjuvelen hvor de kan fuldende deres færd. Undervejs opsøger de Manticore, der engang var en frygtløs kriger, men som nu bestyrer en kro. De to brødre drager derfra ud på en storslået færd for at opdage, om der stadig er en smule magi tilbage i verden.

Set med engelsk tale.

Det er svært at tro, at Pixar har ramt kvart århundrede mærket, men det er 25 år siden Toy Story kom i boigraferne. Siden da, med lige under en ny film om året, har Pixar været i den misundelsesværdige position at ofte toppe sig selv. (Ikke altid, men meget af tiden, som selv den fjerde udgave af Toy Story-franchisen beviste der ved dette års Oscars.) Nogle gange er skyhøje forventninger ikke nøjagtigt, hvad du ønsker, og Pixars nye film Fremad eller Onward på engelsk ville være bedre stillet hvis publikum ikke havde så strålende forgængere at sammenligne den med. Når det er sagt, er denne film, en slags Elvisk-fantasi, ganske underholdende på sine egne vilkår. For ethvert andet firma ville det være et højdepunkt, men for Pixar er dette kun en god film.

Der er en vis vildhed og sødme over alt dette, en kombination af mange filmatiske påvirkninger, men bestemt Spielbergs ET-æra, og Ringenes Herre. Dette er en verden, som åbningsfortællingen forklarer, fuld af elver, troldmænd, drager og masser af mystiske begivenheder, men under Dan Scanlons (Monster University) -retning (han skrev også manuskriptet med Jason Headley og Keith Bunin) er der også lidt af Ferris Bueller og masser af moderne referencer, børnene vil nyde. Holland og Pratts stemmearbejde er fremragende, ligesom andre figurer, især Octavia Spencers Manticore. Som du kunne forvente, er animationen førsteklasses, ligesom musikken, som især i slutningen virkelig rammer en. Nej, det er ikke Toy Story, Up eller Wall-E, men det er stadig godt håndværk og underholdende.

Danske Stemmer

Karakternavn: Skuespiller:
Ian Lightfoot Emil Birk Hartmann
Barley Lightfoot Pilou Asbæk
Laurel Lightfoot Mette Marckmann
Manticoren Ellen Hillingsø
Colt Bronco Niels Olsen
Wilden Lightfoot Anders W. Berthelsen
Betjent Specter Ditte Hansen
Betjent Grum Louise Mieritz
Dewdrop Vicki Berlin
Grecklin Pernille Højmark
Gaxton Ernesto Piga Carbone
Betjent Avel Martin Greis
Bygningsarbejder Fennwick Lasse Lunderskov

”Fremad” har premiere i danske biografer d. 5. marts 2020.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden

Nej, det er ikke Toy Story, Up eller Wall-E, men det er stadig godt håndværk og underholdende. Fremad (Onward)