FLASKEPOST FRA P sætter danmarksrekord

Zentropas længe ventede thriller FLASKEPOST FRA P instrueret af Hans Petter Moland er kommet historisk flot fra start, og i løbet af de første fire dage i de danske biografer er publikum væltet ind som aldrig før til en dansk film. Svimlende 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter er det blevet til i premiereweekenden. Det er aldrig sket før, at en dansk film når 200.000 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter.

I selve weekenden torsdag-søndag solgte filmen 154.342 billetter, hvilket er 22.000 billetter flere end til Fasandræberne og hele 33.000 flere end til Kvinden i buret. Det er den bedste premiereweekend for en dansk film al den tid, hvor premiereweekenderne har varet fra torsdag til søndag (før 2010 gik premiereweekenden fra fredag til søndag).

Stor glæde hos Zentropa og Nordisk Film Distribution
Hos produktionsselskabet Zentropa er der selvsagt stor glæde. Producer Louise Vesth, som med FLASKEPOST FRA P nu har stået bag fire af de seks største premiereweekender på danske film til dato, udtaler:
– ”Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie, med de bedste skuespillere og filmfolk vi har. Vi skal glæde os over at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land hvor vi har en stolt filmtradition og hvor danskerne ser danske film. Tak til publikum og tak til TV 2 og Det Danske Filminstitut, uden dem havde vi ikke opnået dette fantastiske resultat.”

Det var ikke kun i biograferne, at Afdeling Q-universet sejrede i weekenden. Også hjemme i stuerne var Carl Mørck og co. særdeles populære. I går aftes var der tv-premiere på Fasandræberne på TV 2, og den blev set af hele 1,030 mio. seere, hvilket gør den til den mest sete film på dansk tv i over fem år. Den får samtidig den sjældne kvalitetsvurdering 4,5 ud af 5, hvor 5 er bedst.

Filmens handling
Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark, forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab.
Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet.
Tiden er knap, og i jagten på at finde børnene før det er for sent må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden